free download 78 travel guides written by experts

Documentarul video „Tărâmul dintre ape” și ARHIVA FOTOGRAFICĂ AGERPRES la Vama Sub Lumini de Oscar

AGERPRES este pentru al treilea an consecutiv partener media al festivalului internațional de arte vizuale Vama Sub Lumini de Oscar, care are loc în perioada 18-27 august, în Vama Veche.

Astfel, participanții din cadrul VSLO, dar și publicul din stațiunea de la malul mării au urmărit, în seara de vineri, 25 august, documentarul Agenției Naționale de Presă, „Tărâmul dintre ape”, proiectat în aer liber. Filmul documentar prezintă Delta Dunării prin intermediul poveștilor de viață ale unor localnici, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci, pentru care fâșia aceasta de pământ este unicul loc numit „acasă”. La finalul filmului, realizatorul Marilena Gheorghiță a răspuns întrebărilor adresate de cei prezenți și a adăugat faptul că „Tărâmul dintre ape” este o cale „de a descoperi Delta Dunării altfel, nu doar turistic, ci așa cum este ea, minunată, chiar dacă viața nu este deloc ușoară acolo”.

AGERPRES la VSLO

De asemenea, tot în cadrul VSLO, o parte dintre imaginile din ARHIVA FOTOGRAFICĂ AGERPRES vor rula sâmbătă, 26 august, pentru publicul iubitor de fotografie. Prin intermediul acestora, cei prezenți vor avea ocazia să descopere o parte din istoria României, momente unice și memorabile din viața cultural-artistică, economică, politică și sportivă a țării, dar și marile transformări și evenimente ce au avut loc de-a lungul timpului.

În ediția a VIII-a a VSLO au loc diverse cursuri de fotografie, precum: fotografie de stradă, 4×4 mud photography, fotografie conceptuală sau fotografie de teatru. Dintre lectorii prezenți anul acesta la VSLO, nume recunoscute pe plan național, dar și la nivel internațional, îi amintim pe: Vali Bărbulescu, Vlad Eftenie, Nicolae Coşniceru, Cătălin Săvulescu, Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia), Chris Suspect (SUA). De asemenea, se organizează cursuri gratuite de film, teatru, pictură și modelaj tradițional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *