bucharest tech week 2021

Documentarul „Varză, cartofi și alți demoni” se lansează în cinematografe

Recent premiat în cadrul Galei UCIN – Uniunii Cineaștilor din România de pe 24 aprilie cu Premiul pentru Cel mai bun Documentar de lung și scurt metraj, Varză, cartofi și alți demoni își așteaptă spectatorii din 6 mai și în cinematografele din București. Premiera va avea loc la Cinema Eforie (str. Eforie, nr. 2), de la ora 20:00, în prezența echipei.

În luna mai vor mai urma 4 proiecții la Cinema Eforie, pe 10, 16, 26 și 31 mai, respectiv încă 3 la Cinema Muzeul Țăranului (str. Monetăriei, nr. 3 – în incinta Muzeului Național al Țăranului Român) pe 13, 25 și 31 mai.

Înainte de premiera oficială din 6 mai, documentarul va fi proiectat și în cadrul Programului „Școala Altfel”, joi 4 mai, la cinema Elvira Popescu, de la ora 18:00. Proiecția va avea loc în prezența regizorului Șerban Georgescu, iar elevii vor avea intrarea liberă.

premiile-ucin2017_serban-georgescu
Varză, cartofi și alți demoni a avut premiera internațională la finalul anului trecut, în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar și de Animație de la Leipzig – DOK Leipzig, unde a primit numeroase critici pozitive. Anul acesta a mai fost selectat în în cadrul Festivalului de Film documentar One World România (secțiunea România în Mișcare), la Docu Days UA (Ucraina) și Milenium Inernational Documentary Film Festival (Belgia).

Filmul relatează din interior strădania satului de a ieşi dintr-un cerc vicios din care nimeni nu câștigă: 1 sat, 1.000 de tractoare, 100.000 de tone de varză. Profit? Zero. Mai mult, la finalul zilei sătenii au de a ales între a vinde pe aproape nimic sau a-și îngropa recolta.

Regizorul Șerban Georgescu a documentat personal subiectul timp de un an în care a lucrat pământul cot la cot cu sătenii. Întreaga lui experiență, precum și potențialele soluții identificate chiar în cadrul comunității sunt relatate în 60 de minute de satiră autentică. Pot depăși sătenii lipsa de încredere în orice decizie „colectivă” sau în orice lider?

Cabbage, Potatoes and Other Demons / Trailer from Kolectiv Romania on Vimeo.

Varză, cartofi și alți demoni este produs de Elefant Film în co-producție cu Kolectiv Film si Ma.ja.de. Filmproduktion și este distribuit de Deckert Distribution și Ultraviolet Media. Din echipa de producție a filmului fac parte Bogdan Slăvescu – director de imagine, Ioan Iacoban, Alex Iosub – sunet.

Filmul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Creative Europe MEDIA Programme of the European Union, cu participarea MDR, ARTE și a Societății Române de Televiziune.

Sponsori: Romaqua Group, Vitrina Media și Mitsubishi Motors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *