Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Documentarul cu cinci Gold Lions

la Cannes va fi proiectat la The Other Israel Film Festival din New York

Documentarul de scurt-metraj „Blood Relations”, realizat de BBR Saatchi & Saatchi Israel, ce spune povestea lui Ben şi Seham, un tată israelian şi o soră palestiniană îndoliaţi, din organizaţia israeliano-palestiniană Parents Circle-Families Forum, şi a demersului lor de a dona sânge pentru a salva vieţile altora, va rula în cadrul Festivalului de Film The Other Israel din New York, duminică, 11 noiembrie, de la ora 1:00 PM la Manhattan JCC.

Publicul va putea dona sânge pentru a sprijini cauza din „Blood Relations”. Un autobuz dotat corespunzător pentru donare de sânge se va afla la JCC Manhattan, între 12.30 şi 5.00pm, pe 334 Amsterdam Avenue, New York.  După ce multe dintre clinicile de donare de sânge au fost închise de uraganul Sandy, acţiunea va fi binevenită, în contextul în care rezervele de sânge trebuie folosite pentru transfuzii.

Scurt-metrajul va rula în deschiderea documentarului de lung-metraj „One Day After Peace”, ce prezintă povestea lui Robi Damelin, un alt membru al Parents Circle – Families Forum, şi unul dintre primii participanţi la iniţiativa „Blood Relations”.

Yossi Lubaton, CEO BBR Saatchi & Saatchi, a declarat: „Suntem foarte mândri că filmul nostru este proiectat la The Other Israel Film Festival. Sperăm ca acest film să îi facă pe oameni să reconsidere ce înseamnă să fii ‘rudă de sânge’ și că oamenii care îl vor viziona vor împărtăși speranța noastră că lucrurile se vor îmbunătăți și vor fi inspirați să doneze sânge pentru a susține această speranță. A fost o onoare să lucrăm cu organizații precum Parents Circle sau Peres Center for Peace și le mulțumim pentru că ne-au oferit oportunitatea să realizăm un film după povestea lor incredibilă.”

Isaac Zablocki, programator al The Other Israel Film Festival, adaugă: „Suntem mândri să creăm o platformă de dialog și incluziune prin artă. Acum extindem această platformă prin includerea unei atât de necesare curse de donare de sânge, care va deservi publicul din New York, dar va servi și ca simbol al egalității și al păcii.”

În New York, în această duminică, este marcată astfel ultima etapă dintr-o serie de evenimente de donare de sânge care au avut loc în diverse locuri din lume, ca parte a iniţiativei Blood Relations. Proiectul a debutat în septembrie 2011, când membrii israelieni și palestinieni ai Parents Circle-Families Forum s-au adunat pentru a-și dona unul altuia sânge, care a fost apoi folosit pentru a salva viețile celor de cealaltă parte a „baricadei”.

Blood Relations s-a născut dintr-o provocare globală, The Impossible Brief, lansată de BBR Saatchi & Saatchi Israel, la Festivalul de publicitate de la Cannes, din 2010, unde creativi de pe întreg mapamondul au fost invitați să-și prezinte ideile care să-i aducă împreună pe israelieni și palestinieni. Pentru mai multe informații, vizitați www.bloodrelations.org.

Despre Parents Circle Families Forum

Parents Circle Families Forum (PCFF) este alcătuit din peste 600 de familii îndoliate, jumătate palestiniene, jumătate israeliene. Formul a jucat un rol important de la crearea sa, în 1995, și a avut ca scop o reconciliere între palestinieni și israelieni. Toţi cei din Forum și-au pierdut membri ai familiei din cauza violențelor din regiune.

Despre proiectul Blood Relations – Momente de referință până în prezent

Iunie 2010: Saatchi & Saatchi Israel lansează Brieful imposibil la Festivalul Internațional de Creație de la Cannes – o invitație deschisă adresată minților creative din întreaga lume de a veni cu idei pentru a-i apropia pe israelieni și palestinieni. În parteneriat cu Peres Center for Peace, ideile primite sunt evaluate de un juriu alcătuit din palestinieni, israelieni și experți în comunicare la nivel internațional.

Iunie 2011: Ideea câștigătoare – banca de sânge israeliano-palestiniană – este anunțată la o prezentare a finaliștilor de la Cannes, ducând la nașterea proiectului “Blood Relations”. Scopul proiectului este acela de a cataliza dialogul, demonstrând umanitatea celorlalți prin legătura de sânge. Totul se bazează pe întrebarea: Ai putea răni o persoană prin ale cărei vene curge sângele tău?

Iulie 2011: Organizaţia familiilor îndoliate israeliene-palestiniene pentru pace aude despre idee și o duce mai departe, descriind donarea de sânge de la unul la altul ca „actul suprem de reconciliere”.

14 septembrie 2011: Primele donări de sânge între familiile îndoliate israeliene și palestiniene au loc la spitalul Tel Ashomer, sânge folosit ulterior pentru a salva vieți de cealaltă parte a „baricadei”. Este realizat un film scurt (8 minute) despre povestea lor și apoi trimis la festivaluri. Este diponibil pe www.bloodrelations.org.

21 septembrie 2011: Ziua Internațională a Păcii. Organizația Națiunilor Unite se întâlnește să discute poziția autorității palestiniene pentru statalitate, iar familiile israeliene și palestiniene se adună în piața principală din Tel Aviv. O clinică mobilă de donare de sânge este ridicată aici, iar publicul, printre care și soldați, se alătură donării.

Noiembrie 2011: Inspirați de acțiunile din Israel, studenți israelieni, evrei și internaționali din Londra donează sânge ca un act de solidaritate și de vindecare. Lor li se alătură Excelența Sa Ambasadorul Israelului Daniel Taub.

Noiembrie 2012: Scurt metrajul Blood Relations este programat să fie difuzat la Festivalul de Film The Other Israel, la 11 noiembrie. O unitate mobilă de donare de sânge va fi disponibilă la JCC Manhattan pentru cei care vor participa la festival sau pentru trecătorii care vor să doneze sânge pentru a susține proiectul.

Rezultate: Despre evenimente au relatat echipe de știri naționale și internaționale, la TV, radio, în print și online, și au ajuns la aproximativ 350 milioane de persoane. Documentarul a primit cinci premii Gold Lions la Festivalul Internațional de Creativitate de la Cannes și Gold Award de la ONU la New York Festivals. Grupul este acum în discuții cu organizații globale și cu figuri influente, în legătură cu participarea activă la următoarea fază a proiectului.

Despre The Other Israel Film Festival

A şasea ediţie a The Other Israel Film Festival are loc în New York în perioada 8-15 noiembrie, şi va găzdui premierele unor filme apreciate şi premiate, realizate de şi despre arabii şi minorităţile ce locuiesc în Israel. The Other Israel Film Festival este cel mai important eveniment din SUA ce prezintă filme ce scot în evidenţă cele mai controversate subiecte despre societatea israeliană din ziua de astăzi. Festivalul promovează înţelegerea dincolo de experienţa cinematografică, prin întâlniri şi sesiuni cu speakeri de talie mondială, în SpeakEasy Café, după fiecare vizionare. The Other Israel Film Festival a fost fondat de Carole Zabar în 2007, cu scopul de a da minorităţilor ce locuiesc în Israel o voce cu acoperire internaţională, prin cinema.

Bucuresti, 08.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *