metalshow

DOC AND ROLL III

Brașov, 11-17 aprilie 2016

Cea de-a treia ediție a DOC AND ROLL va avea loc între 11 și 17 aprilie, în Brașov, la Cinemateca Patria și la Clubul Rockstadt.

DOC AND ROLL este un festival de film documentar de muzică în cadrul căruia vor fi proiectate filme documentare și biografice, plus concerte tematice.


După 2 ani de experimentări, primul în 2 zile, al doilea în 3D, ne-am extins la o săptămână întreagă, în care vrem să scoatem Brașovul din astenia de primăvară și să îl ținem conectat în ritm de rock and roll.

Tema principla a celei de a treia ediții este Clubul 27, “clubul” damnat al muzicienilor geniali care au murit la 27 de ani. Documentare și filme biografice despre ei, legendă, mit și și moștenire artistică: Robert Johnson, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain, Amy Winehouse vor fi prezenți și omagiați pe ecran la Cinemateca Patria și sonor la Rockstadt, clubul oficial al festivalului. Aici vor cânta blues prietenii noștri locali de la Fernet Blues Company și vor poposi clujenii de la Lună Amară.

Omagiile noastre rock’n’roll se vor adresa și unor giganți dispăruți recent, Lemmy de la Motorhead, cu un concert al trupei tribut Motorace din Bulgaria, și lui David Bowie, acest extraterestru muzical.  Sâmbătă e o zi specială, ziua Pink Floyd, cu filmele The Wall, varianta live a lui Roger Waters și un concert cu excelenta trupă tribut Speak Floyd. Scena românească va fi cu acoperită de un eveniment inedit, documentarul Balta Albă, premieră într-un festival, în prezența regizorului Silviu Munteanu, un film despre generațiile de muzicieni crescute în cartierul bucureștean, urmat de un concert cu unul din exponenții săi, Partizan acustic!

Doc and Roll,  3d Time’s a Charm!

DOC AND ROLL are loc anual în luna aprilie în Brașov, este organizat de Asociația Culturală Fanzin cu sprijinul Centrul National al Cinematografiei Romania.
Directori artistici și selecționeri:
Alin Ludu Dumbravă & Dan Stăiculescu
Parteneri instituționali: Primăria Municipiului Brașov, Cinemateca Patria
Clubul festivalului: Rockstadt
Sponsori: Silva,  Coresi Shopping Resort.
Partenerculinar: SergianaPoianaMărului
Partener: Ro Image 2000
Parteneri media: Rock FM, ZilesiNopți, Sunete, Cinemap, BizBrasov
Site-ul official al festivalului: www.docandroll.ro
Facebook: www.facebook.com/docandrollfestival

Preț abonament festival: 90 lei
Abonamentul include  intrarea la toate concertele de la Rockstadt, și la toate filmele de la Cinemateca Patria!
Abonamentele se pot achiziționa de la Cinemateca Patria și de la Club Rockstad începând de joi, 7 aprilie 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *