free download 78 travel guides written by experts

Doar un sfert dintre copiii din mediul rural merg la liceu !

Să le dăm o şansă să meargă la şcoală!

Cu o prezenţă constantă de peste 18 ani în domeniul protecţiei copilului şi al dezvoltării comunitare, World Vision România continua şi în acest an programul “Vreau în clasa a noua”.

“Vreau în clasa a noua” este un proiect ce oferă persoanelor darnice o forma personală de a influenţa viaţa unui copil, de a-i oferi accesul la educaţie şi la şanse egale.

Proiectul îşi propune sprijinirea cu burse pentru liceu a 1,000 de copii din mediul rural, elevi in clasa a VIII a la o şcoală generală, în clasa a IX a la liceu sau la o Şcoala de Arte şi Meserii (SAM). În 2007, Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul educaţiei şi cercetarii relevă faptul ca doar 25% dintre copii din mediul rural au urmat liceul, cu 13 procente mai puţin decât în 2005. Sărăcia şi lipsa de încurajare din partea părinţilor îi determină să abandoneze şcoală în favoarea muncii, scăzându-le astfel şansele la o viaţă mai bună.

Proiectul “Vreau în clasa a noua” este sprijinit de persoane particulare anonime dar şi de persoane publice. Dna Elisabeta Lipă, cea mai titrată canotoare a ţării noastre, împreună cu marea campioană la săritura în înălţime, Dna Monica Iagăr, s-au alăturat acestei cauze împreună cu Dl. George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie. Acest proiect este sustinut şi de Dl Călin Goia împreună cu trupa Voltaj , al carei solist este şi de Dl. Constantin Fugaşin, managerul Proiectului Eurocinema. Dna Daniela Nane este implicată de mai multă vreme în acest proiect, fiind prima vedetă din România care a acordat o bursă lunară, unui copil din Iaşi.

În luna octombrie a fiecarui an, YUM!Brands sub cupola căreia se află brandurile Pizza Hut, KFC ,Taco Bell, Long John Silver şi A&W susţin o campanie a Naţiunilor Unite prin fondurile strânse pentru World Food Programme.

În România Pizza Hut şi KFC au decis să se implice anul acesta în proiectul “Vreau în clasa a noua”. În perioada 1-30 octombrie în toate restaurantele Pizza Hut şi KFC din întreaga ţară se pot face donaţii pentru susţinerea proiectului de a acorda burse cât mai multor copii din mediul rural pentru a continua studiile liceale. La sumele donate de cele doua companii se adaugă cele strânse prin acţiunile desfăşurate în luna octombrie de către angajaţii celor două branduri. De asemenea, cei ce doresc pot să doneze diferite sume folosind una din cele trei modalităţi , în oricare restaurant Pizza Hut sau KFC , donaţia nefiind condiţionată de achiziţionarea nici unui produs. Acestea se pot face prin :
· Urne de colectare în restaurante
· Card bancar la POS-urile puse la dispoziţie de BRD- Groupe Societe Generale în restaurante, special pentru acest proiect
· Transfer bancar către US Food Network în contul RO63BRDE445SV20835464450 deschis în Lei la BDR- Groupe Societe Generale- sucursala Dorobanţi.

Bucuresti, 07.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *