free download 78 travel guides written by experts

Dispozitivele de protecție a sănătății, în prim-plan în criza coronavirus

Anul 2020 este puternic marcat de criza mondială din domeniul sănătății, criză generată de expansiunea noului coronavirus. Situația schimbă modul în care se desfășoară viața de zi cu zi a oamenilor, creează anxietate și afectează negativ economia.

Dincolo de problemele mediului de afaceri, care se răsfrâng asupra calității vieții populației în general (scăderi de venituri, creșteri de costuri pe unele segmente de consum), avem o problemă care poate fi considerată de importanță vitală: Covid-19 poate afecta pe oricine, cu atât mai mult persoanele vulnerabile, secțiile de terapie intensivă din spitale abia fac față fluxului de pacienți, iar fiecare dintre noi trebuie să facă tot ceea ce îi stă în putere să se protejeze pe plan personal și implicit să îi protejeze pe ceilalți.

masti
sursa foto: cubemedica.ro

Dincolo de restricțiile de deplasare, de măsurile aplicate agenților economici, există eterna polemică legată de purtarea măștilor faciale de protecție. În business, utilizarea de măști de protecție, mănuși de unică folosință, viziere și alte astfel de dispozitive este în unele cazuri obligativitate legală, în alte cazuri directivă internă menită să protejeze angajații, clienții, partenerii de afaceri. Pentru marea masă a populației, purtarea măștii este un subiect ce ține în multe situații de alegerea personală. Desigur că în marile magazine nu poți intra fără mască facială, însă realitatea este că în multe locații, inclusiv în zonele aglomerate din aer liber, este imposibil să se verifice continuu aplicarea normelor legale sau a recomandărilor, iar fiecare face ceea ce consideră că este corect.

Să nu uităm că trăim într-o perioadă în care conținutul online este creat foarte ușor de către oricine, media se confundă cu părerile personale, știrea cu editorialul, iar blogurile și vlogurile pot propaga fake news, la fel ca și rețelele sociale. Fiecare este liber să se exprime, să influențeze chiar alte persoane, la fel cum fiecare este liber să creadă ceea ce dorește și să urmeze sau nu anumite recomandări. Subiectul măștilor de protecție facială este controversat chiar la nivel internațional, deși marea majoritate a experților s-a declarat în favoarea purtării unei astfel de măști în momentele de interacțiune socială, exact cum medicii și asistenții poartă măști chirurgicale pentru a proteja ambele părți implicate în actul medical în spitale și clinici.

Cererea de consumabile medicale a devenit foarte mare și în România, iar situația va dura cel puțin luni de acum înainte, posibil chiar ani. Vaccinul împotriva SARS-CoV-2 este încă la un orizont îndepărtat, cel puțin în ceea ce privește utilizarea acestuia la scară largă, nu experimental. Din fericire, tot mai multe firme din România au devenit nu doar importatori, ci producători de măști chirurgicale, măști faciale de protecție, viziere (apărători faciale) și alte dispozitive de protecție a sănătății.

Pentru că pe piață s-a trecut de șocul inițial al cererii crescute imens, acum prețurile au revenit în limite accesibile, iar trendul este chiar de scădere, pe măsură ce oferta va fi tot mai mare. Astfel de produse se pot găsi acum foarte ușor în retail, online și offline, iar cei care au nevoie de volume mai mari pot face comenzi personalizate, pot beneficia de discounturi semnificative pentru cumpărarea de loturi însemnate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *