Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Dispariția statuii din parc

Rodica Ojog-Brașoveanu
Editura Nemira

Ce se întâmplă când cele două eroine create de Rodica Ojog-Brașoveanu se întâlesc? Ei bine, aflați din romanul Dispariția statuii din parc.

Dintr-un părculeț din București dispare o statuie – întâi bustul, apoi soclul ei. Maiorul Minerva Tutovan este desemnată să descopere ce s-a întâmplat.

Melania Lupu, cealaltă eroină faimoasă a romanelor Rodicăi Ojog-Brașoveanu intră în acțiune. Sub pretextul că era statuia unei rude, ea se implică în investigație și îl atrage alături de ea și pe maiorul Cristescu.

Dispariția statuii din parc

Pe lângă aceste personaje faimoase, apar și unele specifice acestei povești: un medic și soția lui, cu douăzeci de ani mai tânără, o profesoară de limba germană, o femeie fatală, Ciocolată și alte câteva pe care vă las să le descoperiți.

Romanul Dispariția statuii din parc abundă în umor de situație, iar acțiunea captivează, ca de obicei în cărțile autoarei, de la prima și până la ultima pagină. Informații inedite vin să răstoarne ceea ce se știe și nimic nu e ceea ce pare. Fiecare personaj este atent construit – și toate oferă o privire asupra societății românești la momentul în care este situată acțiunea. Bucureștiul e înfățișat în străzi micuțe, case părăsite cu secrete nebănuite, oameni din diverse medii.

Dialogurile inteligente, deducțiile logice, umorul, ritmul ascendent al acțiunii, personajele atent zugrăvite, toate fac din romanul Dispariția statuii din parc unul de citit deopotrivă de iubitorii romanului polițist în general și de fanii autoarei, în particular.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *