free download 78 travel guides written by experts

Dispariția lui Stephanie Mailer

Joël Dicker
Editura Trei

Jesse Rosenberg este Capitanul 100% pentru că soluționase toate cazurile în care a fost implicat în cariera sa. Acum se pensionează – deși e încă tânăr.

La petrecerea organizată în onoarea lui, o jurnalistă, Stephanie Mailer, îi spune că este Căpitanul 99% pentru că, de fapt, prima crimă nu a soluționat-o corect.

Fusese vorba despre un cvadruplu asasinat petrecut în urmă cu mulți ani în Orphea: primarul, soția lui și copilul lor fuseseră asasinați în casa în care locuiau. Un pieton – o femeie care ieșise la jogging – fusese și ea omorâtă în fața casei pentru că se aflase în locul nepotrivit la momentul nepotrivit.

Făptuitorul fusese arestat și era în închisoare. Sau…?

Dispariția lui Stephanie Mailer

Stephanie îi spune lui Jesse că adevărul a fost întotdeauna în fața lui, dar el nu l-a văzut.

Îi mai mărturisește că are o întâlnire după care va putea scrie reportajul carierei sale, despre acea crimă.

Dar Stephanie dispare în acea seară.

Nimeni nu știe cu cine se întâlnea.

Nimeni nu știe ce indiciu descoperise.

Jesse decide să afle ce s-a întâmplat cu Stephanie. Începutul este dificil, mai ales că, reporter fiind și având o fire independentă, fata putea să nu fi dispărut, ci să fi plecat să urmărească un fir.

Căpitanul este acuzat că vrea să creeze vâlvă inutil și să afecteze orașul – Orphea – care se pregătea de o nouă ediție a Festivalului de Teatru. Cea de-a XXI-a ediție urma să înceapă în 33 de zile. În ziua primei ediții avusese loc cvadruplul asasinat.

Părinții și prietenii descoperă lucruri neștiute despre Stephanie pe măsură de Jesse, alături de Anna de la poliția locală, încep să investigheze dispariția fetei.

Ce s-a întâmplat cu adevărat în urmă cu 21 de ani? Este criminalul în spatrele gratiilor sau nu?

Joël Dicker a creat o poveste captivantă în care capitolele se concentrează pe diverse personaje: Jesse, Derek Scott (superiorul lui și partenerul alături de care a rezolvat crima în trecut), Anna Kanner (polițista locală). Există, de asemenea, și o pendulare între trecut și prezent – 1994 și 2014. Pas cu pas investigațiile se leagă, amănuntele se unesc pentru a oferi o perspectivă de ansamblu.

Finalul e greu de ghicit, iar intriga e bine condusă de autor, astfel că, deși volumul este unul amplu (peste 680 pagini), dozarea suspansului și prezența dialogurilor fac lectura una plăcută. Timpul pare că zboară!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *