free download 78 travel guides written by experts

Discovery Networks sustine Festivalul International de Film

B-EST în România

Discovery Networks a anunţat astăzi că este partenerul principal al ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film B-EST, care se va derula în perioada 14 – 20 aprilie, în Bucureşti. Festivalul de Film B-EST este prima mare competiţie cinematografică de film de lung metraj organizată în capitală, continuând să se afirme ca un eveniment revoluţionar în fiecare primăvară. În acest an, festivalul a ajuns la cea de-a patra ediţie. Ada Roseti, Channel Manager Romania, Discovery Networks EMEA a comentat: “Am decis să susţinem Festivalul de Film B-EST pentru că deţine o secţiune de film documentar foarte bine privită pe plan internaţional. Selecţiile făcute în anii precedenţi au demonstrat o atenţie pentru filme documentare moderne şi originale iar aceasta este o zonă de mare interes pentru Discovery Networks. Mai mult, parteneriatul nostru cu B-EST demonstrează încă o dată implicarea noastră şi angajamentul luat faţă de piaţa din România.”

Decizia Discovery Networks de a contribui la dezvoltarea industriei româneşti de film se înscrie în strategia companiei de localizare pe termen lung. După lansarea semnalului dedicat Discovery Channel, inaugurarea biroului local, numirea unei echipe locale – inclusiv a Adei Roseti în postul de Channel Manager Romania – şi lansarea recentă a grilei de programe localizate pentru Discovery Channel, Discovery Networks a decis acum să susţină un festival local existent, sporind în mod special interesul publicului pentru filmul documentar.

“Discovery prezintă viaţa şi poveştile ei într-o manieră realistă, fascinantă şi interesantă. Stilul nostru este uşor de savurat şi oferă publicului material de gândire. Este fidel vieţii. Iar când Discovery este fidel vieţii adevarate, nu trebuie să adauge note de senzaţional sau să distorsioneze faptele pentru a capta publicul, fiindcă noi ştim că adevărul este mai bun decât ficţiunea. În fond, cele mai bune poveşti vin din viaţa adevărată – şi exact asta place cu adevărat publicului. Divertismentul non-ficţiune sau documentarele moderne pot fi la fel de fascinante, impresionante şi instructive – iată ce am dori să înţeleagă publicul. Festivalurile precum B-EST, care promovează genul documentar, sunt foarte importante.” – a adăugat Ada Roseti.

Ediţia din 2008 a Festivalului de Film B-EST va fi organizată la Cinema Scala şi va împărţi competiţia pe 3 secţiuni: Lung metraj; Scurt metraj şi Documentar. Ca şi în anii anteriori, organizatorii vor prezenta câteva dintre cele mai recente producţii internaţionale de film, care au primit premii renumite în cadrul altor festivaluri internaţionale.

Festivalul de Film B-EST 2008 păstrează aceeaşi reţetă de succes ca şi ediţiile sale anterioare, în care nume importante din lumea cinematografiei au avut plăcerea să participe în calitate de invitaţi:  Nikita Mikhalkov, Krzysztof Zanussi, Mika Kaurismaki, Manoel de Oliveira.
Invitaţii de onoare ai celei de-a 4-a ediţii sunt marele cineast polonez de talie internationala, Andrzej Zulawski si actorul Rutger Hauer.

Discovery Networks oferă 5 posturi tematice în România: Discovery Channel, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science şi Discovery Travel&Living.

Bucuresti, 10.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *