free download 78 travel guides written by experts

Discovery Networks Europa Centrala cauta regizori tineri si talentati

în rândul studenţilor de la şcolile de film din Romania şi din întreaga lume

Discovery lansează în cadrul competiţiei Mediaschool o nouă categorie – „Discovery Shorts”- (SCURT-METRAJE DISCOVERY)

Discovery Networks Europa Centrală, o divizie a Discovery Communications, a anunţat că va colabora cu Şcoala Naţională de Film, Teatru şi Televiziune (PWSFTviT) din Lodz, Polonia, pentru Festivalul Internaţional de Film şi Televiziune MEDIASCHOOL.
Discovery Networks Europa Centrală a devenit partener oficial şi sponsor al festivalului. De asemenea, a lansat împreună cu PWSFTviT o nouă categorie distinctă în cadrul festivalului: DISCOVERY SHORTS (Discovery  Documentary Short Films Competition – Competiţia de Filme Documentare de Scurt-Metraj Discovery)

La această competiţie pot să participe numai şcoli de film şi studenţi ai şcolilor de film. În cadrul noii categorii, Discovery Networks CE caută filme de scurt-metraj care să prezinte poveşti adevărate, fidele realităţii, captivante şi pline de forţă. Poveştile prezentate pot explora o gamă largă de subiecte, cum ar fi cazuri umane, mediu, cultură, societate, sport sau ştiinţă. Filmele trebuie să atragă un public larg şi să stimuleze gandirea telespectatorilor.

Studenţii şcolilor de film sau şcolile de film şi televiziune din întreaga lume îşi pot trimite proiectele pentru competiţia de Scurt-Metraje Discovery până la data de 30 septembrie 2008. Scurt-metrajele pot fi pregătite pentru Discovery Channel (cu durate între 60 şi 180 secunde) sau pentru Discovery Historia (cu durate între 60 şi 240 secunde) şi trebuie să surprindă spiritul postului ales şi valorile cheie ale acestuia. Toate detaliile referitoare la categorii, cerinţe, formate şi tipuri de casete acceptate pot fi găsite pe site-ul web oficial al Mediaschool, accesând:
//www.filmschool.lodz.pl/pages/view/269-festiwal-mediaschool  

Potenţialii câştigători vor fi selectaţi în timpul celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Film şi Televiziune MEDIASCHOOL 2008, care va avea loc în perioada 21 – 25 octombrie, la Lódź, în Polonia. După ce sunt selectate şi aprobate de reprezentanţii Discovery Networks, documentarele de scurt metraj vor avea şansa de a fi difuzate pe Discovery Channel, în Polonia sau în întreaga regiune EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), ori pe Discovery Historia, în Polonia. În plus, autorul celui mai bun scurt-metraj – conform deciziei juriului Mediaschool, din care fac parte şi reprezentanţi ai Discovery – va participa la anumite Sesiuni Deschise de Training, în cadrul Discovery Campus*, în 2009.  
Discovery caută în permanenţă poveşti adevărate, pline de forţă, care implică publicul şi îi oferă noi provocări. Noi căutăm filme care sunt construite în maniere inovatoare, care sparg tiparele. Considerăm că incluzând categoria de scurt-metraje în festivaluri internaţionale precum Mediaschool, le oferim tinerilor regizori o şansă care îi va inspira să zugrăvească în mod original realitatea şi lumea din jurul lor. Intenţionăm să încurajăm realizarea de documentare creative şi să susţinem noile talente din industria de gen – a declarat Leszek Zaborowski, Director de Canale in zona Europei Centrale, Discovery Networks EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa).

Discovery Networks Europa Centrala susţine în mod activ şi consistent dezvoltarea industriei de documentare, în întreaga regiune. Ceva mai devreme, în cursul acestui an, compania a anunţat că va colabora cu Festivalul Internaţional de Film pentru Artă Cinematografică – Camerimage – şi va lansa o secţiune documentară a festivalului şi o competiţie pentru cel mai bun film documentar.

Festivalul Internaţional al Şcolilor de Film & TV MEDIASCHOOL este organizat de 15 ani consecutivi de Şcoala Naţională de Film, Teatru şi Televiziune “Leon Schiller” (PWSFTviT) din Lódź, Polonia, cea mai importantă instituţie academică pentru educarea viitorilor actori, regizori, directori de imagine, cameramani şi profesionişti de televiziune din Polonia. Prima ediţie a festivalului a fost organizată în 1994. În fiecare an, aproape 100 filme realizate de peste 40 şcoli de film din mai bine de 40 de ţări din Europa, Asia, America de Sud şi de Nord, participă la această competiţie, în cadrul mai multor categorii. Un juriu special internaţional evaluează producţiile studenţilor de film din Marea Britanie, Argentina, Bulgaria, Germania, Finlanda, Franţa, Iran, China, Israel, Portugalia, Rusia, Taiwan, SUA, Italia, Polonia şi multe alte ţări.

Bucuresti, 01.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *