free download 78 travel guides written by experts

Directorul general al AGERPRES la deschiderea conferinței comune ABNA-SE – BSANNA

Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES, a participat joi, 8 septembrie, la deschiderea conferinței comune ABNA-SE – BSANNA, organizată de agenția de presă bulgară BTA, la Sofia, în perioada 7-11 septembrie 2016.

Conferința cu titlul „Rolul agențiilor de presă în perioadă de criză” a avut scopul de a atrage atenția asupra responsabilității pe care instituțiile media o au în fața publicului și a întregii societăți, indiferent de natura momentelor de criză prin care aceasta poate trece.

„Mass-media are o responsabilitate uriașă față de societate. Nivelul de influență pe care îl are presa, și cu atât mai mult agențiile de presă care diseminează știri la nivel internațional, trebuie avut întotdeauna în vedere, atât la nivel de management de presă, cât și la nivelul publicului. Pentru AGERPRES, rolul de informare publică este cel mai important, ținem foarte mult la asta. De aceea, încercăm să ținem pasul continuu cu ultimele evoluții tehnologice, conștienți fiind că evoluțiile tehnologice influențează obiceiurile de consum de media ale publicului nostru. Un studiu recent al EBU spune că țările cu servicii publice de media bine finanțate și cu un public larg, sunt mai puțin corupte, sunt mai democrate, iar presa beneficiază de o libertate mai mare. O atenție mai mare acordată instituțiilor publice de media din România ar fi un pas înainte pentru întreaga noastră societate. Trebuie să fim conștienți de rolul pe care îl avem în societate. Presa modelează societatea și trebuie să fim conștienți că și copiii noștri vor trăi în societatea modelată de noi”, a declarat directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, în cadrul conferinței de la Sofia.

La 14 noiembrie 2014, directorul general al AGERPRES a fost ales în funcția de secretar general al Asociației Agențiilor de Presă din Balcani și Sud-Estul Europei (ABNA-SE), în cadrul Adunării Generale a asociației care a avut loc la Durres, în Albania, iar la 25 noiembrie în același an, a fost ales membru al consiliului de conducere al BSANNA – Asociația Agențiilor Naționale de Presă din zona Mării Negre, la Erevan, Armenia.

Despre ABNA-SE

Asociația Agențiilor de Presă din Balcani a fost înființată în 1995 cu scopul de a dezvolta un parteneriat stabil și transparent între agenții, precum și de a extinde cooperarea în regiunea balcanică. Președinția ABNA-SE este preluată în fiecare an de către o agenție de presă membră a asociației. AGERPRES a deținut președinția ABNA-SE în perioada 2013-2014.

Despre BSANNA

Asociația Agențiilor Naționale de Presă din zona Mării Negre a fost înființată în mai 2006 și este o organizație internațională care reunește agențiile naționale de presă din regiune: AZERTAC (Azerbaidjan), ANA-MPA (Grecia), Armenpress (Armenia), Anadolu (Turcia), ATA (Albania), BTA (Bulgaria), TASS (Rusia), Moldpres (Republica Moldova), AGERPRES (România), Tanjug (Serbia), MIA (Macedonia), HINA (Croația), GHN (Georgia) și Ukrinform (Ucraina).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *