free download 78 travel guides written by experts

Diplome de Excelenta pentru jurnalism de nivel european

Palatul Parlamentului, 6 noiembrie 2008

Informarea si, mai ales, explicarea proceselor complicate legate de diversele aspecte ale integrarii noilor State Membre in Piata Unica Europeana, raman mai degraba o “pasare rara” in contextul presei scrise si audio-vizuale din Romania. De asemenea, desprinderea de senzationalism, exagerari, presiuni partizanale sau de preluare a unor informatii neverificate par multora aproape imposibile in contextul cenzurii economice la care sunt supuse organismele media mai exigente cu acuratetea standardelor de calitate a materialelor pe care le ofera publicului. De asemenea, opinia publica resimte in Romania o grava lipsa a modelelor si punctelor de reper jurnalistice pentru a-si confrunta parerile cu voci autentic responsabile si generatoare de incredere pentru interpretarea mai corecta si mai nuantata a realitatii de zi cu zi.

Tocmai de aceea, in contextul aniversarii a 11 ani de activitate a Casei Europei EUROLINK din Bucuresti – initiatoare a Platformei CEFTAC si a Platformei “EU-RO Clearing Funds” -, precum si al organizarii editiei a IV-a a Forumului “Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania”, sub patronajul de onoare al Presedintiei Uniunii Europene, la Palatul Parlamentului, in data de 6 noiembrie 2008, vor fi decernate Diplomele de Excelenta pentru Jurnalism European (ed. a II-a). Acestea rasplatesc activitatea unor jurnalisti sau autori de carte in domeniu, care au facut dovada profesionalismului si a unei implicari civice pentru sprijinirea energica a procesului de europenizare a Romaniei.

Laureatii Diplomelor de Excelenta pentru Jurnalism European sunt:

1. Dna Ioana Magura BERNARD – pentru volumul de memorii „Directorul postului nostru de radio”, aparut la Editura “Curtea Veche”

2. Dna Doina JELA – pentru volumul „O suta de zile cu Monica LOVINESCU”, aparut la Editura “Vremea”

3. Dna Delia BUDEANU – pentru volumul autobiografic „LIVE”, aparut la Editura “Vremea”, si ca realizator la postul Antena 2

4. Dna Dite DINESZ – pentru activitatea de coordonare a studiourilor TVR Timisoara

5. Dna Cristina OROS – pentru proiectul non-guvernamental „Radio ONG”

6. Dna Diana DUMITRU – pentru realizarea – ca producator principal – a Jurnalului TVR Cultural

7. Dl Dan POPA – pentru articolele si analizele in domeniul financiar bancar, publicate pe blog-ul personal //hymerion.wordpress.com/ 

8. Dl Marian VOICU – pentru calitatea intelectuala a talk-show-urilor de la postul de radio EUROPA FM si TVR Cultural

9. Dl Florin PETRIA – pentru calitatea editorialelor si investigatiilor in domeniul presei financiare publicate in "Piata Financiara"

Pentru cei care doresc informatii suplimentare si privitoare la agenda program a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania”,  mentionam ca acestia pot consulta pagina de internet www.HouseofEurope.ro sau contacta Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.2304997; 0723699857 sau eurolink@b.astral.ro. Termenul limita: 27 octombrie 2008.

Bucuresti, 20.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *