free download 78 travel guides written by experts

Dincolo de stele

Kristin Hannah
Editura Litera

Dincolo de stele este al doilea roman din seria care a început cu volumul Aleea cu licurici. Nu vă faceți griji însă, puteți citi Dincolo de stele și ca un roman de sine stătător – eu așa l-am citit.

Johhny primește un telefon. Tully a avut un accident de mașină și este la spital, rănită grav. Își trezește gemenii și se asigură că vine cineva să îi ducă la școală, apoi pleacă. Nu îi vine să creadă că încă mai era contactul de urgență al lui Tully, mai ales că nu au vorbit de atât timp.

dincolo de stele

Kate și Tully au fost prietene de mici. Kate provenea dintr-o familie armonioasă, în timp ce Tully avea o mamă abuzată și nu își cunoștea tatăl. Prietenia cu Kate era singurul lucru constant și frumos din viața ei.

Prietenia a continuat și după ce Kate s-a căsătorit cu Johnny. Cei doi au avut trei copii – pe Marah și doi băieți gemeni.

Dar, când gemenii aveau doar opt ani, Kate a pierdut lupta cu cancerul. Pe patul de spital, Kate a cerut să o vadă pe Tully pe care a rugat-o să aibă grijă de copiii ei după ce ea nu v-a mai fi.

Romanul Dincolo de stele pendulează între trecut și prezent. Între amintiri frumoase și momente dureroase din trecut își face loc prezentul – perioadă în care Tully este într-o situație dificilă.

Acțiunea are loc la trei ani de la moartea lui Kate. Marah s-a îndepărtat de tatăl ei și nu a știut prea bine cum să gestioneze moartea mamei. Johhny a mers mai departe cu viața lui mai ales pentru a avea grijă de copii.

Mama lui Kate își dă seama de cât de diferit ar fi putut sta lucrurile.

Vor putea oare toți protagoniștii să își vindece rănile din trecut pentru a merge mai departe?
Dincolo de stele este un roman înduioșător, în care Kristin Hannah jonglează foarte bine cu emoțiile. Este o poveste despre pierdere și despre noi începuturi, despre maternitate, despre suferință, iertare și vindecare, despre cât de fragili, dar și cât de puternici sunt oamenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *