Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Dinamica salariilor in perioada de criza economica

Paylogic, companie specializată în oferirea de servicii profesionale de externalizare a salariilor şi administrare de personal, a prezentat astăzi atât studiul efectuat asupra evoluţiei salariilor din România în perioada ianuarie 2008 – ianuarie 2009, cât şi o analiză comparativă a salariilor pentru lunile iunie 2008 şi ianuarie 2009.

Conform acestui studiu amplu, a fost înregistrată o creştere în ceea ce priveşte numărul angajaţilor(+3,39%), volumul fondului de salarii brut (+22,85%) şi numărului de ore de concediu medical (+21,49%). În acelaşi timp, s-a înregistrat o scădere  a numărului de ore suplimentare(-34%) şi a primelor brute (-0,58%).

În acelaşi timp, analiza comparativă, bazată atât pe informaţii actuale, cât şi pe informaţiile existente înaintea începerii crizei economice, prezintă situaţia salariilor înainte şi în timpul crizei economice.

Potrivit acestei comparaţii, în luna ianuarie 2009, s-a înregistrat o creştere a numărului de ore suplimentare (+27,6%) şi a numărului de ore de concediu medical (+12,49%), în comparaţie cu luna iunie a anului trecut. Din cadrul aceleiaşi comparaţii reiese că, în luna ianuarie 2009, a fost înregistrată o scădere în ceea ce priveşte numărul angajaţilor (-3,54%), volumul fondului de salariu brut (-0,31%) şi primele brute (-1,28%), în comparaţie cu luna iunie 2008.

Înfiinţată în anul 2001, Paylogic este dedicată serviciilor de externalizare a serviciilor de calcul salarial şi administrare de personal. În prezent, compania are sediul central în Bucureşti, având şi alte 3 birouri locale, în Timişoara, Sibiu şi Mediaş.Companii de renume precum Mercedes – Benz România, Cetelem IFN sau Kromberg & Schumbert şi alţii, fiecare lider în industria de profil, au ales parteneriate cu Paylogic.

Bucuresti, 26.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *