Shadow

Din nou la cinema, pe urmele celui mai aiurit şi mai amuzant pirat

Jack Sparrow revine în „Piraţii din Caraibe – Răzbunarea lui Salazar”

Călătoriile Căpitanului Jack Sparrow (Johnny Depp) continuă, odată cu o nouă aventură Disney, marca „Piraţii din Caraibe”. Fascinanta poveste este plină de suspans, acţiune şi umorul caracteristic al îndrăgitului căpitan, iar dorinţa de răzbunare lui Salazar (Javier Bardem) este poate cea mai de temut ameninţare cu care s-a confruntat Sparrow până acum. Pentru a avea măcar o şansă în faţa lui Salazar, Jack va trebui să îi accepte ca aliaţi pe Henry (Brenton Thwaites) şi Carina Smyth (Kaya Scodelario), două personaje noi, care surprind prin tenacitate şi curaj. Singura şansă de scăpare a celor trei este Tridentul lui Poseidon; însă dacă îl vor găsi sau nu, veţi afla la cinema.

Filmul „Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în cinematografe în avanpremieră începând din 25 mai, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.

piratii-din-caraibe_razbunarea
Înapoi la corăbii

După 14 ani de la „Blestemul Perlei Negre”, primul film din celebra serie „Piraţii din Caraibe”, şi la 6 ani după „Pe ape şi mai tulburi”, producătorul Jerry Bruckheimer şi Disney au decis realizarea celui de-al 5-lea film „Piraţii din Caraibe”. Ei şi-au dorit o nouă poveste, care să ducă aventurile mai departe, dar care să păstreze în acelaşi timp elementele de fantezie, acţiune, comedie, care au făcut din această serie un succes. Scenaristul Jeff Nathanson mărturiseşte: „Sunt un mare fan al acestei francize şi am un mare respect pentru ce au creat cei dinaintea mea. Acest univers al piraţilor este atât de vast şi de bogat, şi sunt mulţi artişti talentaţi atât în faţa, cât şi în spatele camerelor, oameni care lucrează din greu pentru a-l aduce la viaţă. Am simţit că datoria mea, ca nou scenarist intrat în aceasta familie, este aceea de a onora spiritul filmului, venind totodată cu ceva inedit, cu ceva ce noua generaţie să-şi poată însuşi.”

Căpitani la cârmă

În timp ce Nathanson era ocupat să aducă la viaţă noua aventură, căutarea pentru un alt regizor era în toi. Ceea ce nimeni nu a prevăzut a fost faptul că nu vor găsi un singur regizor, ci doi, şi nu de la Hollywood, ci de la mii de kilometrii depărtare, din Norvegia: Joachim Rønning and Espen Sandberg. Ce-i drept, au şi ei piraţii lor, însă se numesc vikingi.

Jerry Bruckheimer spune despre alegerea lui: „Atunci când lucrezi cu regizori tineri, nominalizaţi la premiile Academiei Americane de Film, care sunt energici şi dornici de muncă, ei vin cu o altă abordare şi aduc un suflu nou unei poveşti care a mai fost relatată de patru ori înainte. Şi exact asta ne-am dorit. Am vrut să vină înarmaţi cu creativitate şi să facă din acest film ceva special şi proaspăt.”

Johnny Depp revine în pielea personajului Jack Sparrow şi reflectă asupra lucrurilor care îl fac pe căpitan să fie atât de iubit de public: „Cred că lumea îl îndrăgeşte pe Jack şi datorită ireverenţei sale, care este mai degrabă un fel de inocenţă. E un fel de puritate care vine din faptul că spune tot ceea ce gândeşte. Poate că realizează că vorbeşte cu o mică întârziere, pentru că este puţin cam aiurit, însă îşi asumă acest lucru. Cred că, iniţial, oamenii au reacţionat pozitiv pentru că vedeau un tip care putea să facă orice ar fi vrut şi ei să facă, doar că Jack nu păţea nimic şi nu suporta consecinţe.”

Trailere:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *