Baby Boom Show Virtual

Din Franta la Bucuresti, Dan Grigore aduce Concertul pentru pian si orchestra

de Paul Constantinescu la Sala Radio

Dan Grigore revine pe scena Salii Radio, alaturi de Orchestra Nationala Radio, vineri, 25 martie 2011, de la ora 19.00. Sub bagheta dirijorului Jin Wang, pianistul va interpreta Concertul pentru pian si orchestra semnat de Paul Constantinescu, lucrare pe care a prezentat-o la Montpellier (Franta), in toamna anului trecut.

In partea a doua a serii, publicul va putea audia Simfonia a III-a in fa major, op. 90 de J. Brahms. Dirijor Jin Wang.

„Cavaler al Artelor si Literelor”, Dan Grigore a urmat studiile Conservatorului Rimski-Korsakov din Sankt-Petersburg (1962 – 1964) si ale Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti (1964 – 1966). Ulterior, la recomandarea academicianului Mihail Jora, a obtinut bursa Herder la Academia de Muzica din Viena.

De-a lungul carierei sale, a sustinut concerte si recitualuri in cele mai mari sali de concerte ale lumii: Tonhalle – Zurich, Sala Conservatorului Ceaikovski si Sala Ceaikovski a Filarmonicii din Moscova, Marea Sala a Filarmonicii din Sankt-Petersburg, Palatul Rudolphinum din Praga, Sala Regina Elisabeta din Anvers, Palatul UNESCO – Paris, CBSO – Birmingham, Auditorium Musical de Madrid, Gran Palau de Musica – Barcelona, Gasteig – Munchen, Schauspielhaus – Berlin, Bunka Haikan si Casals Hall din Tokyo, Chopin Hall in Jerusalim etc.

Dupa 1990 este invitat sa sustina concerte in colaborare cu Ambasadele Romaniei, fie cu ocazia Zilei Nationale, fie cu alte ocazii oficiale, in Italia, Vatican, Polonia, Tailanda, Belgia, Elvetia, Statele Unite ale Americii (unde a sustinut in ultimii doi ani si concerte in memoria eroilor americani de la 11 septembrie).

A realizat inregistrari la Radio si Televiziune in Romania, Belgia, Japonia, China, Rusia, Ungaria, Germania, Franta.

Dirijorul Jin Wang este un artist care are la activ peste 600 de concerte sustinute la pupitrul unor orchestre europene cunoscute: orchestrele simfonice radio din Copenhaga, Stockholm, Berlin, Filarmonica Regala din Liverpool, Orchestra Filarmonica Toscanini (Italia), Orchestra Simfonica din Praga (FOK), filarmonicile din Helsinki, Bergen, Stockholm, precum si la pupitrul orchestrelor nationale din Taiwan, China, Singapore, Coreea, Japonia etc.

A absolvit cursurile de maiestrie pentru dirijat la Conservatorul din Beijing, apoi s-a perfectionat la Academia de Muzica din Viena cu renumitii profesori Osterreicher si Leopold Hager. De asemenea, a beneficiat de indrumarea maestrilor Leonard Bernstein si Zubin Mehta. Este laureat al mai multor concursuri internationale printre care Fittelberg (Polonia), Muzica secolului XX (Austria), Budapest Television (Ungaria), Dinu Niculescu (Romania), Primavara la Praga (Cehia), Nicolai Malko (Danemarca), Arturo Toscanini (Italia).

Concertele sau spectacolele de opera dirijate de Jin Wang au prilejuit intotdeauna comentarii entuziaste ale publicului prezent in numar neobisnuit de mare, ale muzicienilor cu care a colaborat si ale presei de specialitate. O alta latura a activitatii sale este si aceea de compozitor – Suitele „Impresii din Tibet” sau lucrarile recente: „Variatiunile Nokia”, „Würzburg Night-watchman”, „New Year Hymn”, „Song from the Roof of the World” cuceresc publicul european si nu numai.

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. G-ral Berthelot nr. 60 – 64, sector 1) si prin reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 22.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *