Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Din Berlin, “Undeva in Palilula”, via MONEY EXPRESS

Numarul 125 al revistei MONEY EXPRESS, aparut astazi, aduce in prim plan povestea Europei sub “Semnul Zidului”, motivele pentru care bancile nu inchid sucursalele neprofitabile sau care este evolutia pietei de masini rulate. De asemenea, mai puteti afla detalii din culisele aducerii lui Pavel Stanchev la conducerea Kanal D, televiziunea care prezinta ”Rataciti in Panama” – cel mai scump reality-show produs in Romania. EXCLUSIV: interviu cu regizorul de teatru Silviu Purcarete despre primul sau proiect cinematografic: „Undeva in Palilula”.

Cover story: Vreme de trei decenii, Zidul Berlinului a fost cel mai puternic simbol al Razboiului Rece si, implicit, al Europei divizate. Proiectul Europei unite a inceput  imediat dupa divizarea ei, dar inainte ca zidul sa fi fost ridicat. Aflati mai multe despre „superputerea tacuta“, care  grupeaza astazi 27 de state, are un PIB mai mare decat al Americii si aproape jumatate de miliard de locuitori.

Potrivit unui studiu realizat de Raiffeisen Bank, in Romania exista 31 de sucursale bancare la 100.000 de locuitori, nivel care situeaza tara noastra sub media UE. Dupa ce in anii de dinaintea crizei au investit sute de milioane de euro in deschiderea de sucursale si agentii, bancherii s-au trezit acum cu unitati care vand abia un singur credit pe an. Cum reusesc bancile sa pastreze intacte retelele de sucursale din orase si de ce sunt acestea ineficiente aflati in analiza din MONEY EXPRESS.

Recesiune economica dura, criza politica, epidemie de gripa porcina. Va suna familiar? Nu e vorba de Romania, daca va incalzeste cu ceva. Ucraina trece si ea printr-o toamna de cosmar.

Media, Arts&Life: Daca Pavel Stanchev crede ca profitul este un obiectiv ce poate fi atins la Kanal D, regizorul de teatru Silviu Purcarete isi petrece timpul, de cateva saptamani, pe platourile de filmare, acolo unde se naste “Undeva in Palilula”. Un film pe care il avea in minte de mult timp, inca din anii ’60-’70, si care se afla acum in productia companiei Libra Film (condusa de Tudor Giurgiu), cu un buget de aproximativ 1.600.000 de euro.

Citeste in saptamanalul de business MONEY EXPRESS.

Bucuresti, 17.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *