free download 78 travel guides written by experts

Din acest sezon, TVR ofera un regal fotbalistic

Cea mai titrată competiţie europeană de fotbal, UEFA Champions League, a revenit din acest sezon la Televiziunea Română, oferind astfel posibilitatea microbiştilor din întreaga ţară să se bucure de spectacolul fotbalului de cea mai bună calitate.

Meciurile din UEFA Champions League şi emisiunile TVR dedicate lor vor acoperi cele mai importante momente din desfăşurarea competiţiei în sezonul 2009-2010.

În afară de cele patru partide din play-off, festivităţile de extragere pentru fazele de Play-off şi Grupe şi emisiunile aferente deja difuzate, TVR va oferi, din 14 septembrie, un adevărat maraton fotbalistic:
– în GRUPE – din cele 96 de meciuri disputate de 32 de echipe (în perioada 15 septembrie – 9 decembrie), TVR va difuza 12 meciuri (primele opţiuni printre care se numără şi partidele disputate de Unirea Urziceni)
– în OPTIMI – din cele 16 meciuri duble eliminatorii ce vor fi disputate de cele 16 echipe, TVR va difuza opt (având dreptul primelor opţiuni)
– în SFERTURILE DE FINALĂ – din cele 8 meciuri duble, eliminatorii, TVR va difuza cele mai importante patru partide
– SEMIFINALELE – toate cele patru partide vor fi difuzate de TVR, la fel ca şi FINALA din 22 mai 2010 de pe Santiago Bernabeu din Madrid, precum şi SUPERCUPA Europei.

Acestor meciuri li se vor adăuga transmisiunile în direct de la festivităţile de trageri la sorţi pentru Optimi, Sferturi şi Semifinale, precum şi emisiuni speciale şi rezumate ale zilei. Toate acestea însumează un număr de 34 de meciuri şi patru festivităţi transmise în direct, 32 de rezumate şi 32 de ediţii ale amisiunii Magazin sportiv. Astfel că, în afară de cele peste 50 de ore de transmisiuni în direct a partidelor, echipa TVR va asigura aproape încă 100 de ore de producţii proprii numai pentru această competiţie.

Este un proiect de anvergură care va angrena cei mai buni comentatori, producători şi tehnicieni din televiziunea publică, alături de colaboratori de prestigiu. Ei promit microbiştilor din ţară un spectacol în premieră pentru România, la un nivel tehnic şi calitativ nemaiîntâlnit până acum la un proiect de o asemenea amploare.

Transmisiunile partidelor de fotbal programate să se desfăşoare la TVR până în 2010 vor fi produse în format HD, care se traduce printr-o dublare a rezoluţiei, o calitate superioară a imaginii şi o evidenţiere de cel puţin trei ori mai ridicată a detaliilor şi vor fi difuzate în simulcast pe TVR 1 (în definiţie standard) şi pe TVR HD (în înaltă definiţie). În plus, meciurile vor putea fi analizate minuţios cu ajutorul unui sistem grafic 3D. Rezultatul va fi un spectacol la o calitate ireproşabilă pentru telespectatori.

Recepţia programului TVR-HD se poate face prin satelit pe întreg teritoriul României (în aria de acoperire a satelitului Eutelsat W2), sau terestru, în zona Bucureşti şi Sibiu. Transmisiile de satelit sunt criptate, pentru decriptare fiind necesare cartela TVR şi un receptor Viaccess sau un modul CAM compatibil, echipamente care sunt disponibile la societăţile comerciale de profil. Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul Televiziunii Române.

Bucuresti, 31.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *