free download 78 travel guides written by experts

Din 9 octombrie, Horia Roman Patapievici revine la TVR Cultural

Înapoi la argument revine cu noi personalităţi din 9 octombrie, în fiecare joi, de la ora 20.00. Emisiunea îşi propune să aducă din nou în atenţia publicului personalităţi de mare valoare din cultura română, care nu au acces la mass media pentru că nu reprezintă interes din punctul de vedere al marketingului şi advertisingului. Prima ediţie a emisiunii va debuta cu moderatorul Horia Roman Patapievici avându-l ca invitat pe Andrei Pleşu. Cei doi scriitori vor aduce în atenţia publicului pe Andrei Scrima, un teolog aparte, care a parcurs imense spaţii spirituale şi culturale.
   
Profesor de studiu comparat al religiilor, Andre Scrima a fost şi unul dintre membrii grupului „Rugul Aprins”. A plecat în 1950 pentru a trăi întru „Dumnezeu liber de orice închidere” şi a revenit în ţară după 1989 pentru a-şi găsi odihna în anul 2000. Viaţa lui Andre Scrima ilustrează Credinţa în cea mai profundă dimensiune a sa. Cărţile lui vorbesc despre Dumnezeu care ne atrage atenţia în pildele referitoare la Judecata din urmă: „Sunt acolo unde voi nu m-aţi văzut”. 
   
Din dialogul purtat de Horia Roman Patapievici şi Andrei Pleşu telespectatorii vor înţelege de ce Andre Scrima a fost un călugăr trăitor în lume şi un caz exemplar  de locuire în spaţiul etic, locuire conturată atât prin opera cât şi prin existenţa sa.

Bucuresti, 07.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *