free download 78 travel guides written by experts

Din 6 octombrie, Cultura fierbinte incepe la TVR Cultural

În fiecare luni seară, de la ora 20.00, Marian Voicu invită telespectatorii să urmărească, în direct, o dezbatere fierbinte despre cultură. Cum poţi să ieşi din infern? Prin cultură. Ce înseamnă să faci cultură? Îţi chemi prietenii şi faceţi castele, spunea Constantin Noica. În Cultura fierbinte, moderatorul şi invitaţii săi discută polemic teme de actualitate culturală. În Bucureşti la tot pasul vezi monumente şi statui mai mult sau mai puţin sugestive, inspirate dar mai ales controversate. De ce nu are Bucureştiul o cultură statuară ca şi alte capitale europene? Ce se întâmplă cu monumentele revoluţiei? Şi mai ales de ce a fost monumentul Memorialul Renaşterii întâmpinat atât de prost de către critică? În prima ediţie a emisiunii, cu tema „Monumentul repudiat”,  Mihai Oroveanu (director MNAC), Erwin Kessler (critic de artă) şi Alexandru Ghiliduş (designer) vor încerca să răspundă tuturor acestor întrebări. 
   
Marian Voicu este realizator al Televiziunii Române din toamna anului 2002, el lucrând înainte tot în TVR, ca redactor la TVR Iaşi. Moderează pe TVR 1 emisiunea Atunci şi acum, produce şi moderează Articolul 7, talk-show difuzat pe TVR Internaţional şi prezintă Interviurile Europa Fm.
   
În perioada 2004-2005 Marian a moderat Vorbe despre Fapte, talk-show de succes al postului TVR 1. Alte programe pe care le-a prezentat şi realizat în TVR sunt talk-show-ul TVR în Direct şi magazinul economic Jurnalul Financiar. A realizat, între 1999 şi 2002, seria de 50 de documentare „Românii de lângă noi”, iar în 2003 seria de 6 documentare numită „Românii din Siberia”. A continuat cu reportaje din Sudan, Croaţia, Finlanda, Franţa, Marea Britanie, Irlanda, Canada, Japonia, Mauritania, Maroc, Senegal.
   
Premiile obţinute de realizatorul TVR sunt numeroase, printre ele numărându-se Premiul pentru talk-show, decernat de către Clubul Român de Presă, în 2006, Premiul Jean Louis Calderon pentru seria de documentare Românii din Siberia, Premiul A.P.T.R. în 2003, Premiul pentru curaj şi conduitǎ jurnalisticǎ – Televest în 2001 şi Premiul pentru reportaj-anchetǎ Televest în 2000. 

Bucuresti, 06.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *