free download 78 travel guides written by experts

Din 4 octombrie, TVR Cultural se innoieste cu emisiuni de exceptie

În acest weekend, TVR Cultural aduce primele noi producţii din grila de toamnă: trei emisiuni deosebite şi două documentare de excepţie.

Sâmbătă, la ora 16.00, Muzici dintr-o expoziţie va fi dedicată ansamblului Romanian Piano Trio şi va oferi o colecţie de lucrări celebre înregistrată special de cei trei muzicieni. Alexandru Tomescu, Răzvan Suma şi Horia Mihail vă vor încânta cu muzică clasică de cea mai bună calitate. Apoi, de la ora 19.00, Anca Sigartău deschide poarta către culisele Televiziunii Române. Emisiunea Vedere din culise le arată telespectatorilor drumul emisiunilor de la idee la difuzarea pe micul ecran, le face cunoştinţă cu vedetele, dar şi cu realizatorii şi le dezvăluie secretele reuşitei într-o meserie grea, dar fascinantă – cea de profesionist tv. Prima ediţie va debuta cu detalii din culisele Cerbului de Aur, ediţia 2008.

Serile de duminică sunt rezervate bunului gust şi frumosului. Top Cultura nu îşi propune să realizeze un top, ci doar să deschidă pofta de cultură, în fiecare duminică de la ora 19.00. De aceea vor fi prezentate selecţii din tot ce are omenirea mai bun şi mai frumos, astfel încât telespectatorii să poată alege subiectele preferate, alcătuindu-şi propriul „top cultural”. Fiecare emisiune se va încheia cu un interviu realizat de Cristina Liberis. În prima ediţie a emisiunii se va vorbi despre „D’ale carnavalului”, cu Ion Lucian, iar Cristina Liberis îl va avea ca invitat la interviul emisiunii pe Bogdan Teodorescu.

În ceea ce priveşte documentarele TVR Cultural, realizatorul Radu Dănilă şi directorul de imagine Mihai Adrian Buzura ne aduc un nou serial, în 4 episoade: Shanghai, secretul unei civilizaţii. În fiecare sâmbătă, la ora 13.00, telespectatorii sunt invitaţi într-o călătorie fascinantă în „Parisul Orientului”, Shanghai pentru a descoperi nu doar principalele obiective turistice, dar şi aspecte din viaţa locuitorilor. Primul episod va avea ca subiect Expoziţia Mondială Shanghai 2010. Spre deosebire de ediţiile anterioare, la Expo Shanghai 2010 se vor lansa două obiective de creaţie: Zona cu cele mai bune practici urbane şi Expoziţia Mondială online. Locuitorii Shanghaiului au promis că vor organiza o ediţie „reuşită, splendidă şi de neuitat”.

Documentarul realizat de Paul Barbă-Neagră va purta telespectatorii printr-o călătorie de vis, prin locuri turistice, dar şi sacre. Arhitectură şi geografie sacră: de la turism la pelerinaj va începe în forţă duminică, 5 octombrie, la ora 18.00, cu detaliile grandioase ale palatului-templu Versailles.

Bucuresti, 03.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *