free download 78 travel guides written by experts

Din 4 octombrie, artele se reinventeaza la TVR Cultural

Teatrul, dansul, muzica tradiţională, clasică şi modernă, pictura şi cinematografia, toate îşi dau întâlnire la TVR Cultural în noua grilă de toamnă a postului, într-o nouă formă. Paleta artelor se va desfăşura, din acest sezon, într-un cadru dinamic cu producţii moderne şi inedite. Primul semnal în acest sens îl dă Jurnalul Cultural care, din 4 octombrie, vine de la ora 22.00 (în loc de 22.30, ca până acum), cu un nou pachet grafic şi cu o echipă activă de prezentatori. Este vorba de patru tineri dornici să fie primii care aduc telespectatorilor cele mai interesante ştiri culturale: Andra Gavril, Camelia Draghia, Monica Colceriu şi Marius Constantinescu. Tot la categoria tinerilor prezentatori trebuie amintit şi Cătălin Sava care din această toamnă va fi moderatorul emisiunii Tema de vineri.

Primele producţii din grila de toamnă debutează în 4 octombrie. Este vorba de Muzici dintr-o expoziţie, un nou format care va aduce de-a lungul a 12 săptămâni, sâmbăta de la ora 16.00, muzică clasică de cea mai bună calitate, o emisiune dedicată ansamblului Romanian Piano Trio. Ce-a de-a doua noutate este emisiunea Vedere din culise,  prezentată de Anca Sigartău şi produsă de Oltea Gârţoman. Difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 19.00, emisiunea are ca subiect culisele Televiziunii Române, drumul programelor tv de la idee la difuzarea pe micul ecran. Tot în 4 octombrie, de la ora 13 00, realizatorul Radu Dănilă şi directorul de imagine Mihai Adrian Buzura ne aduc un nou documentar, în 4 episoade: Shanghai, secretul unei civilizaţii.  În fiecare sâmbătă telespectatorii sunt invitaţi într-o călătorie fascinantă în „Parisul Orientului”, Shanghai.

Din 5 octombrie, Top Cultura, în fiecare duminică de la ora 19.00, Ruxandra Gheorghe îşi propune să vă deschidă pofta de cultură prin prezentarea unor selecţiuni din tot ce are omenirea mai bun şi mai frumos, telespectatorii alcătuindu-şi propriul „top cultural". Fiecare emisiune se va încheia cu un interviu realizat de Cristina Liberis.

Tot la capitolul noutăţi, din 6 octombrie, telespectatorii au în fiecare luni, de la ora 20.00 un talk-show incendiar pe teme actuale: Cultura fierbinte. După Jurnal, de la ora 22.40, în fiecare seară, de luni până joi, Ana Maria Munteanu porneşte Cu rolele prin Bucureşti,  pentru a afla secretele unor clădiri şi străzi mai puţin cunoscute, dar încărcate de istorie. Tot în 6 octombrie debutează Concertele TVR Cultural, o serie cu exclusivităţi şi premiere muzicale, programată în fiecare luni, marţi, joi şi vineri, de la ora 19.00.

Un alt program nou este Work in progress, care, din 10 octombrie, în fiecare vineri, de la ora 20.00, Bogdana Pascal şi Oana Drăgulinescu vor surprinde un artist sau o lucrare la debut sau în prima fază a carierei, urmărind cursul procesului de creaţie, cu diversele sale interpretări.

Dintre emisiunile tradiţionale ale postului, care revin la TVR Cultural, menţionăm Revolta clasicilor  care, după o pauză de un sezon, aduce din 5 octombrie, în fiecare duminică, de la ora 20.30, figuri proeminente ale culturii contemporane. Marius Bodochi şi Adriana Titieni interpretează personaje celebre şi îi stârnesc pe oaspeţi la opinii fierbinţi. Din 9 octombrie, revine în forţă Horia Roman Patapievici cu Înapoi la argument. Difuzată în fiecare joi de la ora 20.00, cu noi personalităţi, emisiunea va debuta în noul ciclu avându-l ca invitat pe Andrei Pleşu.

Din seria emisiunilor ce revin după pauza din vară fac parte: V…de la vizual cu Marius Constantinescu, La porţile ceriului cu Grigore Leşe, Cinema Dreaming cu Magdalena Stanciu, Arta.ro cu Camelia Draghia şi Andrei Văcaru.

Spectacolele de teatru se mută în fiecare seară de marţi, de la ora 23.05, completând astfel diversitatea artelor care-şi dau întâlnire în această toamnă la TVR Cultural.

Bucuresti, 01.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *