bucharest tech week 2021

Din 25 iunie, HISTORY transmite în exclusivitate, un nou serial:„În căutarea chihlimbarului, aurul baltic”

Din 25 iunie, HISTORY® transmite, în fiecare marți, de la ora 22:00, în premieră și exclusivitate, serialul „În căutarea chihlimbarului, aurul baltic”.

Producția prezintă în 5 episoade, traseul căutătorilor de chihlimbar în misiunea lor de a găsi „aurul baltic”. Filmat în orașul Gdańsk și regiunea Pomerania, în zona mării Baltice, serialul îi surprinde pe căutătorii de chihlimbar în cele mai dificile condiții: pe malul mării noaptea, iar ziua prin noroaie.

De mii de ani, chihlimbarul continuă să fie motivația vânătorilor de pietre prețioase de a se deplasa prin noroi și imensitatea mării. Cele mai vechi încercări de a prelucra materialul prețios datează din epoca neolitică (4500 î.Hr.). Dovezile indică faptul că anticii numeau chihlimbarul „sucul Soarelui”. În Polonia, cultul chihlimbarului datează din secolul al XV-lea, atunci când bijuteriile din chihlimbar, lucrate manual de artiști din orașul Gdańsk, au devenit cele mai râvnite cadouri la curţi ale regilor, sultanilor şi chiar ale papilor.

In cautarea chihlimbarului, aurul baltic

În prezent, aproximativ 70% din bijuteriile fabricate din chihlimbar din întreaga lume, sunt produse în Polonia. Fiecare episod din serial prezintă povestea celor care trăiesc pentru a găsi chihlimbar, denumit și „aurul baltic”. Telespectatorii vor descoperi procesul fascinant prin care trece ambra înainte de a ajunge să fie vândută. Producția prezintă metodele de extragere a chihlimbarului, dar și alte aspecte ale industriei de bijuterii din Polonia.

Trailer-ul noului serial este disponibil pe canalul de YouTube HISTORY Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *