Baby Boom Show 2022
Shadow

Din 23 august, la Focus Sat TV, thrillerul politic BARON NOIR predă ștafeta investigațiilor din PEDAGOGUL

Focus Sat TV continuă difuzarea serialelor europene multipremiate producție Canal+ Création Originale cu finalul sezonului trei al serialului Baron Noir programat joi, 19 august, de la ora 21:30, urmat de un nou serial premieră în România, Pedagogul (The Teach, 2016), programat din 23 august, cu primele 2 episoade de la ora 21:30.

Joi, 19 august, de la ora 21:30, se difuzează ultimele două episoade ale serialului Baron Noir și povestea memorabilului politician Philippe Rickwaert ajunge la sfârșit. Finalul glorios îl aduce pe protagonist la limită, gata să riște orice, pe oricine, pentru a face față unui tsunami politic fără precedent și pentru a salva democrația republicii. Simțul său politic este mai ascuțit ca oricând și Philippe se lasă ghidat de instincte, care îl vor purta către un deznodământ imprevizibil.

Începând de luni, 23 august, Pedagogul aduce la Focus Sat TV o poveste complexă și captivantă care se desfășoară în frumosul ținut împădurit din orașul Dobrowice, din Polonia, o producție în regia lui Łukasz Palkowski (Gods, Rezerwat), cu Maciej Stuhr (Aftermath, Letters to Santa) în rolul lui Paweł Zawadzki, un binecunoscut actor polonez, de patru ori nominalizat la Polish Film Awards. Cele zece episoade ale primului sezon sunt rezultatul colaborării dintre Canal+ Franța și Canal+ Polonia și sunt filmate exclusiv în Polonia, limba originală fiind poloneza.

Acțiunea serialului începe cu un eveniment șocant: chiar înainte de începerea unui nou an școlar, o tânără elevă de 17 ani este găsită moartă. Pentru că verdictul inițial de sinucidere este exclus, Paweł Zawadzki, profesor de literatură poloneză, sosit de curând din Varșovia ca să predea la școala locală, este hotărât să descopere motivele reale din spatele acestei morți. Investigația sa neoficială dezvăluie piste tulburătoare de corupție politică în care sunt implicați importanți oameni de afacere locali, contrabandă cu alcool, trafic de droguri, polițiști corupți. Pe măsură ce se apropie de adevăr Pedagogul devine la rândul său ținta atacurilor. Dar, pentru că tânăra ucisă de dovedește a fi fiica sa biologică secretă, nimic nu-l mai poate opri să descopere adevărul.

Pedagogul

Cu titlul de Cel mai bun serial de ficțiune câștigat la Polish Film Awards 2017, producția a doborăt în ziua lansării, pe 2 octombrie 2016, toate recordurile de audiență și a intrat în istoria Canal+ în Polonia. Peste noapte, aproape 400.000 de oameni au urmărit primele două episoade. A fost, la acel moment, cea mai urmărită serie din istoria Canal+ Polonia.

Pornește în căutarea adevărului împreună cu Pedagogul din 23 august! Serialul este difuzat în premieră în România la Focus Sat TV, canalul tv pe poziția nr. 1 în grila tv satelit, și live sau on demand în aplicația Focus Sat.

Focus Sat TV este disponibil în toate pachetele TV Satelit Acces sau în aplicația Focus Sat cu pachetele TV online Play TV. Dacă nu ești client, poți vedea Pedagogul la Focus Sat TV live sau on demand prin aplicaţia Focus Sat, gratuit timp de şapte zile, activând unul din pachetele Play TV sau Play TV Extra.

Pedagogul – sezonul 1

Episodul 1

Chiar înainte de începerea unui nou an școlar, trei adolescenți descoperă cadavrul Joannei Walewska, o colegă de clasă și iubita unuia dintre ei.

Când poliția examinează locul crimei, descoperă geanta Joannei plină cu droguri și sume mari de bani. Șeful poliției, Slawomir Slota, crede că este vorba de sinucidere, dar tânărul inspector Rafal Papiński suspectează că ar fi putut fi ucisă.

A doua zi, un nou profesor, Pawel Zawadzki sosește în Dobrowice din Varșovia la liceul unde învăța Joanna.

La scurt timp după sosire, Pawel începe propria sa investigație cu privire la moartea fetei. El îl întâlnește pe Grzegorz Molenda, un puternic om de afaceri local și pe soția sa Katarzyna, care sprijină amândoi școala și ai căror copii Jasiek și Julka sunt în clasa Joannei. Dar afacerea lui Grzegorz nu e ceea ce pare.

Pawel examinează locul crimei, dar poliția nu este încântată. Între timp, autopsia confirmă că Joanna a fost ucisă, iar în dulapul Joannei se descoperă bilete de amenințare cu moartea.

Episodul 2

Elevii sunt interogați de poliție, care află că Joanna nu era populară și lua droguri psihotrope. Iubitul ei, Maciek, era agresiv și foarte gelos. Joanna era însărcinată când a murit, iar Maciek e acuzat că i-a dat Joannei banii găsiți în geantă pentru un avort. Maciek este devastat și fuge din arestul poliției.

Leslaw, editorul unui ziar local, îi face o vizită lui Pawel. El are informații despre criminalitatea din zonă și totul indică faptul că e implicată elita locală – patronul fabricii, primarul, traficantul de droguri Adrian Kuś și adjuncții săi.

La înmormântarea Joannei, Pawel află că Joanna era fiica lui, dintr-o relație de scurtă durată cu mama ei.

Ewelina, prietena Joannei, îi duce pe polițiști la cuibul secret al Joannei și al lui Maciek, unde îl găsesc pe acesta. El e sigur că Joanna se întâlnea cu alt bărbat.

Jowita, colega Joannei are în caiet simboluri identice cu cele din biletele de amenințare, iar în dulapul Joannei e găsită o brățară secretă cu inițialele A și D.

Episodul 3

Daniel, profesorul de sport, e acuzat de hărțuire sexuală a elevelor, de o relație cu Joanna și de uciderea ei. El nu are alibi pentru noaptea crimei și este închis cu un infractor agresiv, pentru a-l face să mărturisească. Pawel se îndoiește de vina lui Daniel și vrea să afle adevărul. Găsind telefonul mobil al profesorului, el urmărește un hairstylist și află că Daniel lucrează ca stripper și că în noaptea crimei el distra femeile.

Pawel e invitat la petrecerea familiei Molenda, unde descoperă o seră plină cu flori rare. El găsește o floare identică cu cea găsită în cabana Joannei. Sebastian, fiul cel mare al afaceristului, le cultivă, dar nu le-ar dărui vreodată unei fete.

Elevii dau o petrecere, iar Adrian, un gangster local și banda lui încearcă să pătrundă la petrecere. Julka, fiica omului de afaceri, are o relație secretă cu Adrian.

Maciek e sunat de pe telefonul mobil al Joannei. El află că Jakub are telefonul și găsește un videoclip cu Joanna.

Episodul 4

Videoclipul de pe telefonul Joannei o arată pe aceasta flirtând cu Sebastian. Supărat, Maciek fură arma tatălui său și pleacă. Molenda, fiul său Sebastian, primarul și șeful poliției vor să aducă alcool ilegal din Rusia în Polonia, pentru asta el vinde un teren promis soției sale, Katarzyna. Când află că soțul ei a vândut terenul, ea vrea să se răzbune.

Pawel e atacat de doi bărbați și e rănit, iar Katarzyna îl pansează și îi povestește problemele din mariaj. Ei își petrec noaptea împreună.

Katarzyna îi oferă lui Daniel un loc de muncă, ca ospătar la restaurantul familiei condus de fiul ei vitreg, Sebastian. Daniel îi spune lui Pawel despre excursiile secrete ale lui Sebastian, iar acesta îl surprinde făcând dragoste cu un bărbat.

Fiul cel mic al Katarzynei, Jasiek, încearcă să intre în banda lui Adrian și e oprit de un gangster rus.

Maciek îl amenință cu arma pe Sebastian acuzându-l că a lăsat-o gravidă pe Joanna și a ucis-o. Pawel îi spune că Sebastian e gay. Se trage un foc de armă.

Episodul 5

Maciek vrea să răzbune moartea Joannei împușcându-l pe Sebastian. Tatăl său încearcă să intervină, arma se descarcă și Maciek e rănit. E dus de urgență la spital în stare critică.

Telefonul Joannei ajunge la poliție și procurorul, Anna Bednarz, suspectează că unul dintre bărbații familiei Molenda e tatăl copilului Joannei. Ea cere teste ADN și de sânge de la toți cei trei Molenda; Grzegorz reușește să-și schimbe proba de sânge, iar căsnicia lui atinge punctul critic. Katarzyna îi dă un ultimatum, să finanțeze o bursă pentru copii sau un divorț dificil. Molenda îl așteaptă pe Pawel în fața școlii și îl duce la o cabană de vânătoare izolată, unde îl așteaptă șeful poliției, primarul, patronul fabricii și Sebastian. Drept mulțumire că i-a salvat viața fiului său, Molenda îi oferă o funcție de conducere a unui centru comunitar. Pawel respinge oferta, apoi i se oferă să un post în consiliul de administrație al burselor „Joanna Walewska”, iar Pawel acceptă.

Episodul 6

Pawel se întoarce acasă și e întâmpinat de polițiști și pompieri. Casa mătușii sale, unde locuiește el, e în flăcări.

Grzegorz Molenda îl duce pe Jasiek la școală și acesta descoperă o armă în portbagaj. În fața școlii, Molenda îi sugerează lui Pawel că incendiul a fost o pedeapsă, iar acesta pune capăt aventurii sale cu Katarzyna.

Ewelina, colega Joannei, organizează un protest în fața uzinei de unde sunt aruncate în pădure deșeuri care poluează, iar Molenda și aliații săi corupți vor să vândă pădurea suedezilor.

Pawel îi spune lui Leslaw că Molenda e implicat în moartea Joannei, dar testul ADN arată că niciunul dintre bărbații Molenda nu e tatăl copilului Joannei. Pawel sugerează că proba de sânge putea fi schimbată. Procurorul decide să verifice ADN-urile celor trei probe de sânge, și înșelătoria în care e implicat Molenda și șeful poliției e dată în vileag. Poliția îl arestează pe Molenda pentru uciderea Joannei. Pawel crede că misiunea sa în Dobrowice s-a încheiat, dar se înșală.

Episodul 7

Procurorul Anna Bednarz o interoghează pe Ewa, mama Joannei. Mărturia ei dovedește nevinovăția lui Grzegorz Molenda. După erorile din anchetă, procurorul cere ca șeful poliției să fie demis. Acesta, disperat, promite că îl va găsi pe ucigașul Joannei într-o săptămână.

Marta îl primește pe Pawel la ea acasă. Ea zice că terenul din pădure ascunde o conspirație. Ei înțeleg că grupul de corupți vrea să vândă terenul. Leslaw le spune că Molenda și aliații săi au făcut avere îngropând în pădure deșeuri toxice din Germania de Est. El a vrut să-i dea în vileag, dar a accidentat o tânără și a păstrat tăcerea, în schimbul libertății.

Molenda e eliberat, iar șeful poliției vrea să-l acuze pe Adrian de uciderea Joannei. Adrian vrea să fugă din țară cu Julka, dar e prins de poliție și arestat pentru crimă. Când șeful poliției verifică celula lui Adrian, acesta îl atacă și evadează.

Pawel îl urmărește pe Yuri în Kaliningrad. Acesta vrea să-l omoare. El îi spune că Adrian era singur în noaptea crimei.

Episodul 8

Adrian vorbește cu Yuri și acesta îl eliberează pe Pawel. El se întoarce în Dobrowice și se întâlnește cu Pawel. Ei hotărăsc să lucreze în echipă cu Leslaw, să-l dezvinovățescă pe Adrian și să-l găsească pe adevăratul criminal.

Leslaw îl convinge pe Kumiński să-i spună unde se află Kijana și Shrek, promițându-i că va uita de povestea deșeurilor. Pawel și Adrian se duc la ascunzătoarea celor doi și îi interoghează. Pawel vrea să-i facă să spună adevărul, dar ei vor să fie singuri cu Adrian. Pawel iese, aude focuri de armă și când se întoarce îi găsește morți. Adrian zice că i-a ucis pe criminalii Joannei. Pawel pleacă spre oraș pe jos și aude mașinile de poliție. El vrea să-l avertizeze pe Adrian, dar nu reușește.

Poliția îl înconjoară pe Adrian, iar acesta îl împușcă din greșeală pe șeful poliției. Apoi pleacă cu mașina, dar face accident. Rănit, reușește să coboare, dar e găsit de Jasiek, care îl amenință cu arma. Adrian nu-l crede pe Jasiek capabil să tragă, dar acesta îl împușcă.

Episodul 9

Poliția anchetează împușcarea lui Adrian. Inspectorul Radoslaw nu crede că Adrian a fost ucis de șeful poliției.

Leslaw merge cu Pawel la locul crimei Joannei. Jakub autistul, repetând „a fost doar o glumă” îi conduce în poiana unde aceștia găsesc urme de cârlige și curele, cum au spus Kijana și Shrek. E locul unde Joanna a fost ucisă.

Inspectorul Radoslaw îl informează pe Pawel că au închis cazul, dar Pawel crede că mai e cineva implicat.

Leslaw trimite la Varșovia documente despre scandalul deșeurilor. A doua zi, e găsit spânzurat. Investitorii suedezi urmează să semneze contractul, dar părăsesc întâlnirea. Kumiński vede titlul în ziar: „Mare dezastru ecologic în Parcul Peisagistic”.

Pawel crede că Jakub știe adevărul. Acesta repetă: „De ce ai făcut asta?” și „Nu voi spune nimănui”. El instalează o cameră ascunsă în clasă și cere elevilor să scrie o dictare neobișnuită, cu afirmațiile lui Jakub. Pawel și Marta urmăresc înregistrarea. Citatele o fac pe Julka să tresară.

Episodul 10

Jasiek conduce traficul local de droguri. El vrea să se răzbune pe Pawel și îi dă droguri Olei, care merge cu Pawel la olimpiada de limbă poloneză . Din cauza drogurilor e internată în spital. Mama ei îl acuză pe Pawel că a stresat-o pe fiica sa și el e suspendat de la școală.

Julka recunoaște că o ura pe Joanna, care avea o aventură cu tatăl ei. În noaptea crimei a dus-o pe Joanna la focul de tabără și le-a cerut lui Kijana și Shrek să-i dea o lecție. Ea a vrut s-o tundă pe Joanna. Situația a scăpat de sub control, Shrek a lovit-o prea tare pe Joanna și a ucis-o.

Pawel află că Ewelina îi ceruse lui Molenda ajutor financiar pentru a salva afacerea familiei. El îi spune Ewelinei că ea l-a informat pe Molenda de relația Julkăi cu Adrian și a dat vina pe Joanna, astfel contribuind la moartea Joannei. Ewelina recunoaște. Cazul e rezolvat și Pawel poate părăsi Dobrowice.

La Varșovia, inspectorul Radoslaw așteaptă revenirea lui Pawel și îi oferă un dosar al poliției și șansa de a-l investiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.