free download 78 travel guides written by experts

Din 17 noiembrie, TVR 1 difuzeaza Sclava Isaura, versiunea 2004

TVR 1 difuzează începând de luni, 17 noiembrie, serialul Sclava Isaura, producţie braziliană a anului 2004. Filmul, care va putea fi urmărit de luni până vineri, de la ora 11.00, îi aduce în prim plan pe actorii Paula Antunes, Jackson Antunes şi Luís Bacceli. Pelicula, împărţită în 167 de episoade, este o ecranizare după un roman de Bernardo Guimaraes, reprezentând un remake după cunoscuta serie din 1976. Isaura  îl are ca regizor pe acelaşi Herval Rossano, cel care a coordonat regia şi pentru seria anilor ´70.

Sclava Isaura, bazat pe o celebră poveste scrisă în timpul campaniei pentru abolirea sclaviei în Brazilia în 1875, este povestea unei frumoase şi educate sclave albe.
Născută în 1835, la ferma comandantului Almeida din Campos, tânăra Isaura este fiica frumoasei sclave Juliana şi a administratorului fermei Miguel.
Isaura este crescută şi educată de către soţia comandantului, o femeie care-i doreşte libertatea şi care o învăţă să citească, să scrie şi să cânte la pian. Nu la fel de simplu se dovedeşte traiul frumoasei sclave sub domnia lui Leoncio, unicul fiu al comandantului Almeida, căruia, după căsătorie, îi este dată pe mână ferma tatălui.
Filmul vorbeşte despre lupta pentru libertate, dar şi despre căutarea dragostei în vremuri de sclavagism. 

TVR a difuzat în 1992 şi varianta „originală” a peliculei, avându-i ca protagonişti pe Rubens de Falco, Lucélia Santos, Gilberto Martinho.

Bucuresti, 16.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *