free download 78 travel guides written by experts

„Dicționar de psihologie clinică” – Asociația Americană de Psihologie

Cea mai recentă apariție din impresionanta serie de lucrări de referință publicată de Asociația Americană de Psihologie, Dicționarul de psihologie clinică include o diversitate de termeni specifici tratamentului, observării, evaluării, diagnosticului și prevenției tulburărilor psihice. În plus, dicționarul cuprinde concepte relevante pentru cercetarea, formarea și supervizarea din psihologia clinică și din practica psihoterapeutică, precum și noțiuni conexe din biologie, medicină, neuroștiințe, sociologie și psihologia dezvoltării.

Dicționarul este accesibil și oferă o structură menită să faciliteze o informare rapidă și lămuritoare, incluzând:

• 11 000 de definiții clare și exhaustiv documentate;
• O selecție bine echilibrată a termenilor de strictă specialitate, precum și a celor din domeniile conexe – de la farmacologie la sociologie și management medical;
• Sute de referințe încrucișate, care ajută la aprofundarea temelor de interes;
• Un Ghid introductiv, pentru buna utilizare a dicționarului, și două apendice care cataloghează marile personalități din domeniu și cele mai importante abordări psihoterapeutice prezentate în dicționar.

Dictionar de psihologie clinica

Dicționarul de psihologie clinică este o sursă de informare accesibilă și sintetică pentru: psihologi, psihoterapeuți și psihiaDicționar de psihologie clinicătri implicați în îngrijirea și tratarea pacienților, indiferent dacă lucrează în centre medicale sau în cabinete private, specialiști din medicină, drept, asistență socială și sociologie, dar și studenți de la științele sociale.

Dicționar de psihologie clinică
Asociația Americană de Psihologie
Nr. de pagini: 664
Preț: 149 ron
Traducere din limba engleză, cu menționarea secțiunilor traduse din original: Daniela Andronache (A-E), Vlad Vedeanu (F-M), Laura Netea (N-R), Radu Filip (S-Z)
Controlul științific al terminologiei psihologice: lect. univ. dr. Simona Reghintovschi
Controlul științific al terminologiei psihiatrice: prof. univ. dr. Aurel Romila
Colecția: PSIHOLOGIE PSIHOTERAPIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *