free download 78 travel guides written by experts

Diagnosticarea Precoce A Cancerului – cardul Nesa

Cu peste 14 milioane de cazuri noi în fiecare an, cancerul este cea mai importantă cauză a mortalității, după bolile cardiovasculare.

În România, într-un singur an, sunt diagnosticate peste 80.000 de cazuri de cancer precum cancerul mamar sau ovarian, cancerul colorectal, de prostată, cancerul pulmonar sau cancerul de piele.

Deși procesul de tratare a cancerului este semnificativ mai eficient atunci când boala este descoperită din primul stadiu, 70% dintre pacienți sunt diagnosticați abia în stadii foarte avansate ale bolii, spune GFK România.

MediHelp logo

Astfel, în fiecare an, 30,000 de pacienți pierd lupta cu această boală, unul dintre principalele motive fiind lipsa de educație în ceea ce privește prevenția și diagnosticarea precoce a bolii.

În stadiul 0 al cancerului, boala există, însă tumora are dimensiuni foarte reduse și poate fi îndepărtată foarte ușor printr-o intervenție chirurgicală. Al doilea stadiu incipient, stadiul I, este reprezentat de o tumoră mai mică sau egală cu 2 centimetri, care nu s-a extins încă către țesuturile din apropiere sau către alte părți ale corpului.

Descoperit în unul dintre aceste stadii, cancerul de orice tip, fie ereditar sau nu, are șanse de vindecare de până la 100%, iar cunoașterea celor mai comune simptome este esențială pentru identificarea nevoilor medicale incipiente.

Iată care sunt cele mai comune simptome ale cancerului, pentru cele mai întâlnite tipuri de cancer:
1. Cancer mamar – umflături la nivelul sânului, asimetrie, secreţie sângeroasă la nivelul oricăruia dintre mameloane, apariția unui nodul în zona axilei, neregularități ale pielii la nivelul sânilor, iritație a mamelonului, durere la nivelul sânilor.
2. Cancer pulmonar – tuse persistentă care se agravează, infecții pulmonare persistente, expectorație cu sânge, oboseală persistentă fără un motiv aparent, pierdere în greutate, durere a pieptului sau a umerilor.
3. Cancer colorectal – obiceiuri intestinale modificate, precum diaree sau constipație persistentă, durere abdominală, pierdere în greutate inexplicabilă, apariția sângelui în scaune.
4. Cancer de prostată – nevoia de a urina frecvent, dificultate și dureri la urinare, presiune constantă și persistentă asupra uretrei.

Pentru a susține demersul de diagnosticare precoce a cancerului în rândul pacienților români, dar și cercetarea oncologică, MediHelp International, împreună cu Lamp Insurance și The New European Surgical Academy (NESA) au lansat în România o nouă formă de finanțare oncologică – cardul Nesa.

Pentru o donație de 33 de euro/an către NESA, pentru a susține cercetarea oncologică, primești un card care, în cazul suspiciunilor de cancer, oferă acces la 2000 de euro cash care pot acoperi costurile serviciilor de diagnosticare a bolii.

Mai exact, cardul poate susține costurile inițiale de investigații și diagnostic – investigații precum CT, RMN, testare genetică, chimioterapie, consult homeopat, de Second opinion și navigare medicală de la oncologii de top ai NESA și de recomandări pentru cel mai potrivit tratament.

Fondată în anul 2004, în Berlin, The New European Surgical Academy este recunoscută ca una dintre cele mai importante rețele chirurgicale internaționale, care include lideri de opinie pan-europeni și globali în oncologie și chirurgie oncologică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *