Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

„Dheepan” in regia lui Jacques Audiard – Palme d’Or Cannes 2015 – din 30 octombrie in cinematografe

Independența Film anunță premiera în cinematografele din România a filmului Dheepan, premiat cu Palme d’Or anul acesta la Festivalul Internațional de film de la Cannes. Dheepan este regizat de Jacques Audiard (Un profet, De battre mon cœur s’est arrêté) și va rula în cinematografele din România începând din data de 30 octombrie.

Filmul va fi prezentat în avanpremieră în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest (23 – 29 octombrie), în prezența regizorului.

Sinopsis

Un fost soldat, o tânără și o fetiță se dau drept o familie pentru a părăsi Sri Lanka.

Nu se cunosc, dar încearcă să-și construiască o nouă viață împreună.

Dheepan urmărește traseul acestor trei imigranți care încearcă să răzbată în noua lume în care au intrat, undeva în afara Parisului. În rolul principal, regizorul Jacques Audiard l-a ales pe Jesuthasan Antonythasan, care a luptat în realitate în gruparea Liberation Tigers
a lui Tamil Eelam.

Jacques Audiard (63 de ani) este unul dintre cei mai aclamați cineaști ai momentului.
Notorietatea internațională a venit odată cu filmul Un profet, câștigător al Marelui Premiu la Cannes 2009, nominalizat la Oscar și Globurile de Aur și premiat cu BAFTA și nouă trofee César.

Jacques Audiard, premiat cu Palme d’Or la Cannes 2015 pentru Dheepan, se va întâlni pentru prima dată cu spectatorii din România la Les Films de Cannes à Bucarest (23 – 29 octombrie). Regizorul își va prezenta filmul, va răspunde întrebărilor publicului și va susține un masterclass la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) luni, 26 octombrie, de la ora 11.00. Un focus îi va fi dedicat în festival, alte două filme ale sale urmând a fi proiectate: De battre mon cœur s’est arrêté și Un profet.

Trailer Dheepan:

8 filme distribuite de Independența Film pot fi văzute începând de vineri, 23 octombrie, la Les Films de Cannes à Bucarest, 7 dintre ele sunt arătate în avanpremieră: La Tête haute / Standing Tall, de Emmanuelle Bercot – în deschidere, în prezența regizoarei | Dheepan, de Jacques Audiard – Palme d’Or, în prezența regizorului | The Assassin – Premiul pentru regie | Our Little Sister, de Hirokazu Kore-Eda – Competiția Oficială | Love, de Gaspar Noé – în afara competiției, 3D | Le tout nouveau testament – Quinzaine des Réalisateurs | La loi du marché – Premiul pentru interpretare masculină | Amy – în afara competiției (deja în cinematografe).

Bucuresti, 20.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *