free download 78 travel guides written by experts

Dezvoltarea turismului in mediul rural

Fructificarea unei sanse unice pentru sectorul privat si autoritatile locale

Consiliere, instruire si redactare proiecte (Bucuresti, 3-4 octombrie 2008)

Peste o jumatate de miliard de euro a devenit recent disponibila pentru activitatile de turism in mediul rural, puse atat la indemana intreprinzatorilor privati, cat si a autoritatilor locale sau asociatiilor de dezvoltare create de acestea. In sprijinul lor, Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds" a decis sa introduca deja un modul de initiere si familiarizare cu cerintele si oportunitatile de finantare care deriva din acest program. Astfel, in cadrul noii sesiuni de “Sprijin pentru redactarea corecta si de succes a cererii de finantare” (Bucuresti, 3-4 octombrie 2008), am inclus o prezentare sustinuta de consultantul francez de specialitate din cadrul grupului „Détente Consultants-Paris”, specializat in proiecte de dezvoltare turistica si dezvoltare rurala/urbanistica, Dl Jamil BENABDALLAH. Amintim, in acest context, ca Fundatia EUROLINK-Casa Europei, coordonatoarea Platformei „EU-RO Clearing Funds” a organizat deja un joc de simulare pe viu a circuitului proiectelor cu Fonduri Europene (Grand Hotel Marriott, martie 2008), precum si Conferinta Europeana in favoarea relansarii turismului romanesc (Camera de Comert si Industrie a Romaniei, iulie 2008).

Sesiunea va avea un caracter preponderent de lucru, fiind axata pe aspecte practice mai dificile, contradictorii sau problematice cu care se confrunta solicitantii de finantare in perioada premergatoare depunerii proiectelor, in realizarea studiilor de fezabilitate sau marketing necesare, obtinerea in timp util a avizelor din partea autoritatilor sau chiar in orientarea cat mai eficienta a propriilor idei de proiecte. In acest scop, cei interesati pot beneficia de bogata si indelunga experienta practica a reputatului Consultant si Trainer pentru personalul din industrie al Ministerului Economiei si Finantelor, Dl Octavian SERBAN, MBA la George Town University (USA), Quality & Business Manager certificat de Ford World HQ si Japan Iinternational Cooperation Agency, care va coordona rundele de instruire, consiliere personalizata, simularile completarii cererii de finantare si de realizare a cerintelor complexe ale proiectelor de investitii avute in vedere de beneficiarii directi.

Certificatul de Absolvire al sesiunii este girat de coordonatorul principal, Dl Octavian SERBAN si eliberat de Fundatia EUROLINK-Casa Europei, sub egida Platformei “EU-RO Clearing Funds”.

Inscrierile se fac pana cel tarziu in data de 1 octombrie 2008. Detalii despre conditiile de participare si cuantumul contributiei banesti pot fi consultate pe pagina de internet www.StructuralFunds.ro. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati Secretariatul organizatoric la tel/fax: (021) 230.49.97 sau email: eurolink@b.astral.ro .

Bucuresti, 29.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *