metalshow

Dezvoltare viitoare sau construirea unui crash?

În perioada 11-12 octombrie, sala Regina Maria a Hotelului Athénée Palace Hilton din Bucureşti va găzdui a 3-a ediţie a evenimentului Real Estate Insight Convention, organizat de Finmedia şi Spiegelfeld International.

Dinamica deosebită a sectorului imobiliar din ultimii ani a ridicat numeroase semne de întrebare despre direcţia acestui domeniu: construim un viitor comparabil cu ce este afară, în permanentă schimbare şi dezvoltare, sau ne îndreptăm spre un iminent crash? Astfel, vor ţine capul de afiş al conferinţei teme precum: fundamentul creşterii preţurilor pe piaţa imobiliară, rata reală de absorbţie a Bucureştiului în raport cu numărul de apartamente, efectele boomului pieţei de birouri şi de retail, estimat de specialişti ca fiind foarte posibil, accesul la subvenţiile UE pentru proiectele imobiliare şi, nu în ultimul rând, un subiect de mare actualitate: complexurile rezidenţiale, zonele de interes pentru dezvoltatorii din Bucureşti. A doua zi a conferinţei se va încheia cu o analiză a pieţei construcţiilor: preţuri, relaţia constructor – proprietar de proiect, condiţii legale şi financiare – din nou o temă de interes ce provoacă dezbateri. Ediţiile anterioare ale manifestării au reunit fiecare peste 200 de participanţi – autorităţi publice, reprezentanţi ai primăriilor, ai consiliilor locale judeţene, directori ai companiilor de utilităţi şi de transport, specialişti din domeniul financiar-bancar, imobiliar şi antreprenori. Această ediţie va fi onorată de prezenţa unor personalităţi precum: Radu Ştefan Mazăre – primarul Municipiului Constanţa, Andreas Grof – ataşat comercial al Ambasadei Austriei la Bucureşti, Adrian Bold – arhitect-şef la Primăria Bucureşti, Gabriel Sorin Zamfir – preşedintele Uniunii Naţionale Imobiliare, Herwig Burgstaller – vicepreşedintele Volksbank România, Andreas Schlote – membru al conducerii Luxemburger Team, şi a altor reprezentanţi din partea BCR, Immorent, Dănilă & Petre şi Asociaţii, Contempo, ARACO (Asociaţia Română a Antreprenorilor din Construcţii).

Lista cu personalităţile ce au confirmat participarea poate continua, Finmedia şi Spigelfeld propunându-şi să reunească la aceeaşi masă factori de decizie, pentru informarea eficientă cu privire la oportunităţile de investiţii în oraşele mari ale ţării, la proiectele de infrastructură, de dezvoltare urbană, la soluţiile de finanţare. Noile perspective deschise odată cu intrarea în UE sunt, de asemenea, subiect de dezbatere pentru o mai bună cunoaştere a impactului asupra aspectelor de natură financiară.

„Ne dorim ca acest eveniment să mobilizeze resorturi neexploatate sau insuficient aduse în discuţie până la această dată, cu efecte imediate şi eficiente asupra cunoaşterii direcţiei de dezvoltare a sectorului imobiliar. În efervescenţa ritmului de zi cu zi, poate că este de dorit să ne oprim un moment şi să ne gândim cum să trăim bine locuind bine“, afirmă Mădălina Ciobanu, Event Manager la Finmedia.

Bucuresti, 1.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *