Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Dezlegare la peste in Politica si delicateturi, cu Gianina Corondan

Mircea Dinescu îşi serveşte invitata cu trei feluri de peşte, dar şi cu zeamă de varză, în ediţia din 6 decembrie a emisiunii, difuzată de la ora 16.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

De Moş Nicolae, Mircea Dinescu o pofteşte pe Gianina Corondan în bucătăria restaurantului său, pentru a-i oferi un cadou delicios – nu în cizme, ci în farfurie. Năzdrăvăniile celor doi pot fi urmărite pe 6 decembrie, la Politică şi delicateţuri, începând cu ora 16.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

În loc de limonadă, Dinescu îi oferă Gianinei un pahar de… zeamă de varză, despre care spune că „îţi dă longevitate, inteligenţă, frumuseţe”, iar restul îl foloseşte drept înlocuitor al apei, în compoziţia unei ciorbe „vârtoase”, din trei soiuri de peşte – somn, crap şi ştiucă.

După ce peştele e fiert, Dinescu scoate somnul din ceaun şi îi pregăteşte un sos de maioneză cu muştar, preparat din peltea de gutui şi dulceaţă de ardei iute. Apoi, „de fason”, ornează platoul cu roşii cherry şi presară pe deasupra câteva capere şi piper roşu, despre care spune că are gust de trandafiri.

Poetul lasă somnul să se odihnească un pic în sosul delicios, proaspăt preparat, şi îşi îndreaptă atenţia asupra ştiucii, pe care, cu ajutorul Gianinei o „pavoazează” cu hrean, ardei copt, mujdei de usturoi şi aceeaşi dulceaţă de ardei iute.

„Stilul lui Mircea Dinescu de a găti mi se pare foarte lejer, foarte liber, neaoş, de o simplitate dezarmantă”, mărturiseşte Gianina, uimită de uşurinţa cu care Dinescu a pregătit trei feluri de mâncare repede, relaxat şi pus pe glume.

Discuţia din cramă, întreruptă meşteşugit de taraful lui George Strugurel, curge firesc, cei doi îşi împărtăşesc amintiri legate de sărbătorile de iarnă din copilărie, discută despre mass-media şi cariera Gianinei, fără a uita să guste şi din bucatele delicioase care umplu masa.

Născută la Constanţa pe 30 ianuarie 1971, Gianina Corondan este una dintre cele mai nonconformiste prezentatoare TV din România. A absolvit Ştiinţele Economice şi apoi a urmat studii aprofundate în finanţe (tot la ASE), dar şi studii de regie şi producţie de film/TV la UNATC.

Desfăşoară o activitate teatrală bogată în Teatrul Studenţesc „Podul”, sub îndrumarea artistică a regizorului Cătălin Naum, jucând în numeroase spectacole premiate în turneele studenţeşti din ţară. În 1991 a colaborat cu grupul „Song” condus de Ioan Luchian Mihalea, iar în prezent colaborează cu trupa rock Quartz, în calitate de solistă vocală şi textieră.

În televiziune, după „Vremea", „Generaţia Pro" şi după încă trei ani de „Ora G”, Gianina Corondan a fost, alături de Cosmin Cernat, prezentatoarea emisiunii „Stele de… 5 stele”, la TVR 1. În 2005, a fost diriginta noii promoţii a „Şcolii vedetelor", iar apoi a călătorit prin România, pentru a prezenta, împreună cu Tom Wilson, „O tură de aventură". De altfel, Gianina a fost implicată în numeroase proiecte în TVR, printre care „Mari Români” şi „Eurovision”.

În prezent, este redactor-şef al revistei VIP. Desfăşoară şi activităţi pentru copii, sub formă de workshop-uri, cursuri motivaţionale sau tabere de dezvoltare personală prin turism cultural.

Bucuresti, 04.12.2015
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.