free download 78 travel guides written by experts

Devino ceea ce esti

Devino ceea ce estiAlan Watts
Editura Herald

„In lumea spirituala nu exista premianti si repetenti; toti suntem oameni, toti suntem egali si nu putem urca, nici cobori. Singura diferenta dintre un intelept sau mistic si omul obisnuit, neiluminat, este faptul ca primul realizeaza identitatea sa cu Dumnezeu sau Brahman, in timp ce celalalt nu o poate face. Insa incapacitatea de a realize aceasta identitate nu altereaza faptul in sine.”

„Devino ceea ce esti” este o colectie de eseuri si articole, de dimensiuni variate (de la 1-2 pagini pana la unele spre 30 de pagini), unele gandite pentru a fi citite la radio, in San Francisco. Temele sunt variate – de la o „parabola despre coada vacii” si pana la legatura/apropierea Hristos-buddhism, de la buddhismul Zen la cel Mahayana si chiar la eseuri filosofice.

Cumva, toate se leaga de un citat pe care il veti regasi si in prefata realizata de editorul cartii: „Viata exista doar in acest moment, iar in acest moment ea este infinita si eterna. Si asta intrucat momentul prezent este infinit de scurt; inainte sa-l putem masura el a trecut, dar cu toate acestea el va persista pentru eternitate. Aceasta miscare si schimbare a fost numita de chinezi Tao… Un intelept a spus odata: cu cat vom incerca sa fim in acord cu Tao, cu atat ne vom indeparta de el. Doar ca nu avea pe de-a-ntregul dreptate. Lucrul curios e ca nu putem fi in dezacord cu Tao nici daca vrem; chiar daca gandurile pot fugi in trecut sau in viitor, ele nu pot evada din momentul prezent.”

Avem asadar de-a face cu o carte care contine o selectie de articole interesante, care aduc principii si idei buddhiste si le „transplanteaza”, explica pe limba occidentalului. O lucrare despre eliberare, despre ceea ce transcende, despre prezent si despre fiecare dintre noi. O carte care poate provoca, da de gandit, indemna la adoptarea unei alte abordari sau viziuni asupra vietii si momentului prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *