free download 78 travel guides written by experts

Detectiv fara voie la Crime Scene Publishing

Cea mai noua aparitie la Crime Scene Publishing este Detectiv fara voie. Integrala Andrei Mladin, de George Arion.

Detectiv fara voie este istoria unui ziarist la revista Flacara, Andrei Mladin, prins in vartejul unor intamplari neobisnuite. El dejoaca planurile de razbunare tesute impotriva sa de catre un individ pe care l-a demascat intr-una din anchetele sale, contribuie la elucidarea unor matrapazlacuri dintr-un oras de provincie, anihileaza activitatea unei retele de traficanti de droguri, descalcete enigma unei morti suspecte din familia unui profesor de muzica, afla cine este ucigasul unei femei, omor petrecut cu multi ani in urma intr-o vila, elibereaza un copil luat ostatic. Eroul este pasionat de muzica, baschet, are cunostinte solide de literatura, de la antici pana la cei moderni, fiind impatimit si de romanele politiste. Nu dispretuieste sexul opus, ba chiar dimpotriva. Tot ce i se petrece este la limita intre vis si realitate. De altfel, romanul debuteaza cu intamplarile prin care trece un profesor de literatura, Andrei Mladin, care primeste o lovitura groaznica in cap. Ca si in cazul lui Don Quijote, se produce o transformare. Maruntul si durduliul profesor se transforma intr-un erou – e inalt si cu succes la femei. In final il vedem parasind sanatoriul unde a fost supus unei spalari de creier, astfel incat nu mai are stire despre minunatele intamplari pe care le-a inventat. Este o victima a sistemului care i-a ucis visurile si capacitatea de a visa.

Are un companion de nadejde in motanul sau Mecena, care il si ajuta in unele anchete. Locatii ale aventurilor lui Mladin: o biblioteca vasta, o plaja la mare, undeva pe granita, o vila somptuoasa, un mohorat oras de provincie in care exista totusi o sala de jocuri ca intr-un cazino, o insula din mijlocul Dunarii unde sunt vestigii ale civilizatiei grecesti si unde se afla chiar si un labirint in care sunt busturi ale Afroditei, precum si un orasel de munte.

Alte aparitii noi la Crime Scene Publishing: “Misterioso” de Arne Dahl, “Indicii anatomice”- Oana Stoica Mujea, “Esenta raului” de Greg Iles (primul hardcover Crime Scene).

Crime Scene Publishing este un imprint al grupurilor Tritonic si Flacara.

Bucuresti, 30.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *