free download 78 travel guides written by experts

Despre viziuni, coruri ceresti si izvoare tamaduitoare, la “Exclusiv in Romania”

Cristian Tabără ajunge la enigmatica Şinca Veche sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+

În această sâmbătă, Cristian Tabără şi echipa Exclusiv în România urcă pe Dealul Pleşului, nu departe de Braşov, pentru a desluşi enigmele unui loc a cărui istorie este controversată. Telespectatorii TVR 1, TVR HD şi cei care urmăresc emisiunea online, pe TVR+, au şansa să cunoască pe 14 decembrie, de la ora 18.00, alte unicate mondiale şi obiective demne de văzut şi admirat.

Bisericile din grota de la Şinca Veche, unde călugarii ortodocşi înălţau rugăciuni în secolul al XVIII-lea, au faima de a fi, de fapt, vestigii precreştine. Se spune că aici se împlinesc toate dorinţele bune şi curate. Turiştii şi pelerinii povestesc despre viziuni şi coruri cereşti şi atribuie izvorului din apropiere puteri tămăduitoare. Totul este îngrijit acum de măicutele primitoare de la schitul „Sfântul Nectarie”, căutat la randul său pentru puterea moaştelor pe care le adăposteşte, un lăcaş cu o arhitectură simplă, dar neobişnuită.

Sâmbătă după-amiază, de la ora 18.00, în emisiunea Exclusiv în România de la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, Cristian Tabără propune, aşadar, telespectatorilor săi o destinaţie turistică ieşita din comun. A cărei taină este, în fond, sufletul locului.

Găsiți Exclusiv în România pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania.

O emisiune de Cristian Tabără
Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean
Jurnalist: Denisa Anghel

Bucuresti, 13.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *