Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Despre timp si surprize in colectia lui Corneliu Vadim Tudor

Timp oprit în loc de ceasul agățat în trăsura lui Mihail Kogălniceanu, timp scurs prea repede amintit de masca mortuară a lui Mihai Eminescu, timp dăruit hârtiei prin stiloul Montegrappa Roma Aeterna.

Un intelectual sub presiunea timpului, Mihai Kogălniceanu, ca Prim-minstru al României după Unirea din 1859 și, mai apoi, ca Ministru al Afacerilor Externe sub domnia lui Carol I, avea să-și petreacă multe zile călătorind și rezolvând probleme importante ale statului chiar din trăsură. Ceasul său de trăsură se află în Licitația ʺColecția unui român. Corneliu Vadim Tudorʺ și este un martor al drumurilor diplomatice sau al dezarmorsării unor conflicte secrete în care Mihail Kogălniceanu ocupa un rol cheie. Prețul de pornire este de 900 euro.

Se pare că jocurile destinului i-au permis scriitorului să dețină în propria colecție masca mortuară a marelui poet. Vadim însuși se mira într-o poezie de ocazia de a deține un astfel de obiect. Licitația pentru aceasta pornește de la 250 euro.

Licitația conține și stiloul Montegrappa Roma Aeterna, din aur și baga, folosit de Corneliu Vadim Tudor în ocazii de protocol și nu numai. Stilourile Montegrappa sunt faimoase pentru măiestria cu care sunt lucrate, dar și pentru că au fost apreciate de scriitori precum Ernest Hemingway, Paulo Coelho sau John Dos Passos. Modelul Roma Aeterna aduce un tribut trecutului glorios al Italiei, cu Templul lui Saturn pe o parte și Arcul lui Severus pe cealaltă. Este ediție limitată, iar licitația începe de la 6.500 euro. Care o fi fost oare ultimul text scris cu acest stilou?

Expoziția poate fi vizitată până luni, 23 noiembrie, la Palatul Cesianu-Racoviță, iar licitația va avea loc marți, 24 noiembrie, la Athénée Palace Hilton, ora 19:30.

Bucuresti, 10.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *