free download 78 travel guides written by experts

Despre Tarafuri si Fanfare cu Grigore Lese

În 2 noiembrie, la „Drumul lui Leşe” – la TVR 2, TVR HD şi online la TVR+

În această duminică, de la ora 18.30, TVR 2 şi TVR HD vă invită să porniţi din nou pe „Drumul lui Leşe” în inedita călătorie de descoperire a acelor locuri unde tradiţia înseamnă continuitate, identitate, neam, a locurilor unde lumea mai trăieşte dimensiunea magică a vieţii.

Recent, a avut loc cea de-a IX-a ediție a Festivalului Tarafuri şi Fanfare, eveniment care aduce lumii de azi, minunile muzicii tradiţionale de ieri. O conectare a lumii citadine, tot mai tehnologizată, cu lumea rurală, pe cale de disparție. Din acest motiv, Grigore Leşe va sta de vorbă în această săptămână cu două dintre organizatoarele acestui eveniment: Luminiţa Tucă, Festivalul Tarafuri şi Fanfare şi Iulia Gorneanu, Mişcarea de rezistenţă.

Prezentarea artiştilor invitaţi în platoul emisiunii îi aparţine lui Grigore Leşe: “Am intrat în ultima lună de toamnă. În calendarul popular i se spune Brumar, Vinicer sau Vinar. Este vremea în care mustul se transformă în vin, licoarea sacră despre care se povesteşte că demască minciunile şi învinge vrăjile, că e singura băutură care, atunci când o picuri drept ofrandă şi o înghite pământul, poate fi băută de cei morţi. Şi cum vinul fără lăutari parcă nu are gust, de la Tarafuri şi Fanfare au venit pe la noi taraful din Băbiciu, judeţul Olt şi taraful lui Vasile Firuţă din Islaz, Teleorman”.

Bucuresti, 31.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *