bucharest tech week 2021

Despre psihanaliza

Sigmund Freud
Editura Herald

Sigmund Freud este fara indoiala o personalitate marcanta, un om care a adus noi perspective si al carui nume este asociat imediat cu psihanaliza. Nu intamplator asadar lucrarea propusa de Editura Herald este despre psihanaliza. Cartea contine in fapt Cinci prelegeri sustinute la Universitatea Clark dupa cum se precizeaza si in subtitlul lucrarii.

Prelegerile sunt precedate de o interesanta si clarificatoare prefata, o incursiune in viata si in conceptiile lui Sigmund Freud. Toti cititorii vor avea astfel ocazia de a afla amanunte interesante si de a avea de asemenea un context in care sa plaseze opera lui Freud.

Originea psihanalizei, Noua conceptie despre isterie, Principiul determinismului mental, Complexe patogene si Natura si semnificatia nevrozelor – iata subiectele celor cinci prelegeri, fiecare avand o seama de puncte importante atinse si mentionate inca de la inceputul capitolelor. Informatiile sunt prezentate pe intelesul unui public cultivat, dar nu neaparat cu o pregatire medicala, fapt ce usureaza intelegerea conceptelor si informatiilor oferite.

Sigmund Freud ramane asadar o personalitate, cel care a reusit sa transforme psihanaliza in stiinta de sine statatoare si sa deschida noi orizonturi pentru urmasi.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *