free download 78 travel guides written by experts

Despre intelectuali precum Adam Michnik si Andrei Plesu, azi, in Saptamana culturala

Ioana Drăgan, moderatoarea emisiunii Săptămâna culturală a invitat-o astăzi, de la ora 13.00, pe Carmen Muşat, redactorul sef al revistei Observator cultural. Discuţia ediţiei abordează rolul intelectualilor publici, pornind de la evenimentul săptămânii, conferinţa de la Ateneul Român, desfăşurată luni seara, printr-un dialog între Adam Michnik şi Andrei Plesu.

Tot TVR Cultural difuzează sâmbăta viitoare (26 februarie), de la ora 17.30, filmul documentar “Adam Michnik – un erou al timpului nostru”. Produs de Ioana Drăgan în 2002, în regia Ancăi Pușcaș, documentarul oferă publicului imaginea unui intelectual militant, implicat mereu in frământările și căutările societății contemporane.

Adam Michnik (n. 1946), istoric, jurnalist si politolog polonez. Arestat la 18 ani, în 1968 este exclus din universitate si condamnat la trei ani de inchisoare. Adam Michnik este fondator al KOR (Comitetul de Aparare a Muncitorilor) si consilier al Solidaritătii. Animator al revistei clandestine Krytyka si al Universitatii volante, discipol al lui Leszek Kołakowski. Este închis, din nou, dupa lovitura de stat militara din 13 decembrie 1981. În 1982, PEN Club-ul francez i-a decernat Le Prix de la Liberté, iar in 1984 New School for Social Research (New York) i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa. Redactor-sef al cotidianului Gazeta Wyborcza. De acelasi autor, la Editura Polirom au mai aparut (1997) si

Bucuresti, 18.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *