free download 78 travel guides written by experts

Despre DUKE ELLINGTON ORCHESTRA – la superlativ

2007 este pentru Sibiu cu siguranţă nu numai anul culturii dar şi anul premierelor. De departe cea mai mare premieră a acestui an va fi prezenţa la Sibiu  a celebrei trupe de jazz: DUKE ELLINGTON ORCHESTRA.

Un concert DUKE ELLINGTON ORCHESTRA nu poate decât să întregească şi să încununeze cu succes manifestările culturale din Sibiu în 2007.

După ce şi-a înfiinţat propria sa trupă, Duke a fost primul care a folosit vocea umană ca pe un instrument muzical. De-a lungul vieţii a scris peste 2000 de cântece şi compoziţii, de la jazz la muzică religioasă şi muzică clasică. A compus muzică pentru patru filme. A susţinut concerte, în săli precum Carnegie din New York, Filarmonica din San Francisco şi Opera din Chicago. Marele său merit este acela al extinderii graniţelor jazz-ului mai mult decât orice alt muzician, dar fără a renunţa câtuşi de puţin la adevărata esenţă a acestei muzici. De-a lungul a 6 decade, între 1920 şi 1970, Ellington şi-a extins în mod continuu ţelul şi aria de exprimare, devenind un punct aparte şi special în lumea jazz-ului: un adevărat compozitor.
Astăzi orchestra este condusă din nou de un Ellington, de data aceasta de Paul Mercer, nepotul marelui „Duke”. Duke Ellington Orchestra a preluat moştenirea muzicală şi concertează de 8 ani în actuala formulă, pe toate continentele. Orchestra cuprinde atât tineri interpreţi, cât şi veterani ai vechii trupe conduse de Duke Ellington, printre care Barrie Lee Hall (trompeta).

Biletele pentru spectacolul oferit de Duke Ellington Orchestra au următoarele preţuri: 25 RON pentru elevi şi studenţi, 50 RON biletul în  gradene şi 150 RON biletul VIP. Biletul VIP are inclusă în preţ şi consumaţia. Biletele se pot cumpăra de pe strada Nicolae Bălcescu – în faţă la Banc Post şi Farmacia 24- de la Pavilion 2007. Pentru rezervări sunaţi la : 0723.16.36.16, 0747.89.30.65, 0369.408.761.

Bucuresti, 18.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *