free download 78 travel guides written by experts

Designworks a colaborat cu Virgin Hyperloop One pentru a crea designul-prototip al capsulei de pasageri pentru Dubai Hyperloop

Bucureşti/Newbury Park. Colaborând cu Virgin Hyperloop One şi Autoritatea de Drumuri şi Transport din Dubai (RTA), Designworks a contribui la crearea designului-prototip al capsulei pentru Dubai Hyperloop. Recent, designul a debutat la nivel global la City Walk Dubai în cadrul Lunii Inovaţiei din UAE. Este pentru prima dată când un prototip hyperloop full-scale fizic a fost prezentat unei vaste audienţe publice.

Odată construită, capsula de pasageri, propulsată electromagnetic printr-un tub cu vacuum, ar putea atinge viteze de până la 1.080km/h, putându-se călători de la Dubai la Abu Dhabi în doar 12 minute. În prezent, Virgin Hyperloop One negociază cu RTA următoarea etapă de dezvoltare (Faza 2), având obiectivul clar de a construi primul sistem de transport hyperloop din lume în Emiratele Arabe Unite / Orientul Mijlociu.

Designworks a colaborat cu Virgin Hyperloop One pentru a crea designul-prototip al capsulei de pasageri pentru Dubai Hyperloop

Conceptul pentru viitorul mobilităţii

Bazându-se pe o vastă experienţă de design în proiecte de transport personal şi public şi un accent ferm pe peisajul mobilităţii viitoare, Designworks a jucat un rol crucial ca partener de design al Virgin Hyperloop One.

“Prin designul Virgin Hyperloop One, am dorit să creăm u nouă expresie vizuală pentru un mod nou de transport public”, a declarat directorul de design al studioului Designworks din Los Angeles, Johannes Lampela.

Provocarea principală cu care s-a confruntat echipa Designworks a fost modul în care să creeze un interior confortabil şi captivant, fără ferestre pentru pasagerii care vor călătorii pe scaune. Designworks a luat ceea ce la prima vedere ar putea fi un mediu foarte restrictiv şi l-a transformat într-o experienţă senzorială superioară şi mai personală, care poate fi deopotrivă memorabilă şi plăcută.

Inovaţie cu design orientat către utilizator

Conceptul de design are la bază un sistem de lumini, controlate personal şi multidirecţional, afişaje digitale şi confort premium pentru un sentiment de spaţiu individual pentru fiecare pasager. La clasa întâi, de exemplu, scaunele de piele ajustabile dispun de ecrane tactile pentru setări personale pentru luminozitatea şi culoarea luminii, ceea ce permite pasagerilor să modifice lumina de la albastru la roz. Scaunele includ încălzire şi răcire integrate. Pasagerii se pot bucura de entertainment personalizat prin monitoarele încorporate. În acest fel, conceptul ar putea crea o experienţă spaţială mai sofisticată şi centrată pe utilizator care depăşeşte noţiunea utilitară tipică a transportului public. De asemenea, iluminarea podelei este utilizată în mod estetic pentru a avea şi funcţie de orientare în spaţiu.

Pentru a extinde experienţa pasagerilor, designerii s-au inspirat din modelele arabe tradiţionale, având grijă să creeze referinţe culturale intenţionate unuiversale, totul într-o interpretare modernă. Astfel, designul este ancorat în moştenirea culturală a regatului, recunoscând în acelaşi timp realizările şi aspiraţiile sale contemporane.

Prototipul Virgin Hyperloop One este un alt exemplu al abordării de avangardă a Designworks pentru a inventa viitorul transportului şi pentru a-şi imagina potenţialul noilor moduri de mobilitate.

Despre BMW Group Designworks

BMW Group Designworks este o companie de consultanţă creativă care inovează de 40 de ani. Achiziţionată de BMW Group în 1995, Designworks permite companiei de care aparţine, precum şi clienţilor renumiţi la nivel internaţional din afara industriei auto să-şi extindă afacerile prin design şi un portofoliu de servicii de consultanţă creativă. Cu clienţi printre care se numără Coca Cola, Dassault Aviation, Embraer, HEAD, HP, Intermarine, John Deere, Microsoft, Bay Area Rapid Transit (BART), Siemens şi Varian Medical Systems, Designworks este profund implicată într-o varietate de industrii diferite. www.bmwgroupdesignworks.com

Despre Virgin Hyperloop One

Virgin Hyperloop One este singura companie din lume care a construit un sistem hyperloop complet operaţional. Echipa sa include specialiştii de top la nivel mondial în inginerie, tehnologie, şi livrarea proiectelor de transport, lucrând împreună cu parteneri şi investitori globali pentru ca hyperloop să devină realitate acum. Virgin Hyperloop One este susţinut de investitori principali printre care DP World, Caspian VC Partners, Virgin Group, Sherpa Capital, Abu Dhabi Capital Group, SNCF, GE Ventures, Formation 8, 137 Ventures, WTI şi alţii. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.virginhyperloopone.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *