free download 78 travel guides written by experts

Design pentru campioni: BMW Motorsport reinterpretează culorile BMW M tradiţionale pentru sezonul 2018

Bucureşti/München. Tradiţia întâlneşte prezentul: culorile BMW M clasice vor fi din nou reprezentate în DTM 2018 – chiar dacă într-un design BMW M Motorsport complet nou. BMW Driving Experience M4 DTM va fi pilotat de dublul campion DTM Marco Wittmann (Germania) în acest sezon.

Albastru deschis, albastru închis şi roşu au fost dintotdeauna asociate intrinsec cu BMW pe scena sporturilor cu motor. Încă din anii ’70, maşinile de curse BMW au înregistrat succese pe scena internaţională cu designul în dungi caracteristic. Astăzi, noul BMW M8 GTE este doar una dintre maşinile care participă cu noul design în curse sub culorile tradiţionale.

Design pentru campioni. BMW Motorsport reinterpreteaza culorile BMW M traditionale pentru sezonul 2018

Formele moderne şi îndrăzneţe sunt derivate din cele trei dungi ale logo-ului BMW M, cu aplicaţii abstracte şi de mare contrast pentru vizibilitate maximă la viteză. Designul este legat de elementele arhitecturale ale maşinii, precum curba Hofmeister a montantului C, astfel că logica şi structura vizuală sunt împrumutate designului expresiv şi de impact. Motivul steagului faţetate celebrează din punct de vedere grafic spiritul de competiţie şi întruchipează dinamica esenţială a motorsportului.

O asimetrie de inspiraţie funcţională extinde tema tradiţională a orientării către pilot de la designul BMW interior către exteriorul maşinii prin elementul negru mat, antireflexie, aflat pe capotă pe partea pilotului. Subdiviziunile inferioare, cu formă de pană, impun o înclinare spre înainte. Elementele de design fundamental, precum acestea, sunt comune pentru designul utilizat de toate modelele BMW M4 DTM în sezonul 2018 şi sunt prezente pe toate maşinile BMW M Motorsport din această stagiune.

Pilot al BMW Team RMG, Wittmann va avea prima apariţie pe circuit cu noul design BMW M Motorsport în cursul acestei săptămâni, la testele DTM de la Vallelunga (Italia), de vineri şi sâmbătă (2-3 martie). “Când am văzut pentru prima dată noul design al maşinii mele, am rămas fără cuvinte”, a spus Wittmann. “Este o onoare pentru mine să apăr culorile clasice şi să reprezint BMW M Motorsport pe circuit cu acest design nou. Albastru deschis, albastru închis şi roşu – pentru mine, aceste trei culori au fost un simbol încă din anii ’80-’90 şi sunt sinonime cu istoria de succes a BMW în motorsport. Voi face tot ce ţine de mine pentru a completa această istorie în sezonul DTM 2018.”

Cele două zile de teste de la Vallelunga reprezintă prima ocazie pentru BMW Motorsport de a evalua, pe circuit, modificările făcute la versiunea 2018 a BMW M4 DTM. Maşina a fost revizuită pentru noul sezon, în conformitate cu noul regulament. Printre altele, schimbările la aerodinamică a redus semnificativ forţa de apăsare. Noul sezon va începe la 5 mai, la Hockenheim (Germania).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *