Kinodiseea

Deschiderea centrului commercial Sonae Sierra din Weiterstadt

LOOP5 se lansează pe 9 Octombrie 2009

·    Investiţie de 265 de milioane de Euro si 1.000 de noi locuri de muncă
·    56,500 metri pătraţi de suprafaţă totală închiriabilă (GLA) si 177 magazine
·    95% din suprafaţa totală închiriabilă deja închiriată

Gata de lansare – acesta este semnalul pe care Sonae Sierra, alături de partenerul său Foncière Euris, îl dă pentru centrul comercial LOOP5 din Weiterstadt. Astfel, pe 9 octombrie 2009, la doi ani de la începerea construcţiei, LOOP 5 îşi deschide porţile.

Cu o suprafaţă totală închiriabilă (GLA) de 56,500 metri pătraţi, vizitatorii vor beneficia de o ofertă atragătoare de 177 de magazine şi restaurante, fiind prezente cele mai importante branduri la nivel local, naţional şi internaţional.  Deţinut şi dezvoltat în proporţie de 50% de Sonae Sierra şi 50% de Foncière Euris, centrul comercial LOOP5 reprezintă o investiţie de 265 de milioane şi oferă 1,000 de locuri de muncă.

“Deschiderea LOOP5 este o piatră de hotar semnificativă în ceea ce priveşte creşterea noastră la nivelul pieţei din Germania”, susţine Álvaro Portela, CEO-ul Sonae Sierra. “Toate centrele Sonae Sierra oferă o experienţă de shopping şi relaxare deosebită şi nu am niciun dubiu că LOOP5 – prin conceptul său inovator – va reprezenta un succes major.”

LOOP5 este „gata de lansare”
Aviaţia reprezintă tema centrală a centrului comercial LOOP5, Weiterstadt fiind situat în apropierea aeroportului din Frankfurt. In plus, Darmstadt este locul în care se află centrul de control al Agenţiei Spaţiale Europene, ESA. Astfel, atât în interior cât şi în exterior, vizitatorii vor putea remarca numeroasele elemente de design inovator care fac referinţă la lumea fascinantă a aviaţiei. În afară de înfăţişarea exterioară similară unui A5, centrul include un coridor cu  design  “Jet-Age” şi traversează istoria de la zona de “Aviaţie Contemporană” până la cea de “Pionieri ai istoriei zborului”. Prin construcţiile sale tematice, Sonae Sierra creează medii fascinante în care oamenii nu îşi fac doar cumpărăturile, ci adoră să-şi petreacă timpul.

Pe drumul spre succes prin oferta perfectă de chiriaşi
O caracteristică permanentă a strategiei Sonae Sierra este aceea de a oferi alternative specializate care, prin conceptele lor inovatoare, pun la dispoziţia întregii familii o ofertă cuprinzătoare din care nu lipsesc retailul, serviciile, restaurantele şi distracţia. LOOP5 reflectă perfect această caracteristică, avand deja 95% din suprafaţa totală închiriabilă ocupată de o diversitate de clienţi care reprezintă branduri importante de talie naţională şi internaţională dar si retaileri regionali de mărime medie, printre care Peek & Cloppenburg, C&A, H&M şi Saturn. Totuşi, LOOP5 reuşeşte să ofere spaţiu si retailerilor locali: bijutierului Techel, magazinului de jucării Faix & Söhne sau companiei Vereinigte Volksbank Weiterstadt. In plus, 17 restaurante şi cafenele işi vor aştepta cumpărătorii cu diverse delicii culinare. În acest moment, compania se află la finalul procesului de selecţie a chiriaşilor, pentru a oferi cea mai bună ofertă de spaţii comerciale din regiune.

Un centru comercial verde
În spiritul centrelor comerciale Sonae Sierra, LOOP5 este construit în acord cu reglementările Sistemului de Management al Mediului din cadrul companiei (EMS). Prin aplicarea acestor strategii, construcţia LOOP5 a fost certificată în concordanţă cu standardul ISO 14001 în norme de mediu. Obiectivul conceptului Sonae Sierra Green Centres este acela de a minimiza impactul asupra mediului rezultat în urma construcţiei şi operării de noi centre comerciale.
Despre Foncière Euris
Foncière Euris, www.fonciere-euris.fr, este o companie din Franţa specializată în dezvoltarea de centre comerciale şi de agrement de pe teritoriul Europei. Compania este listată la bursă şi obişnuieşte să formeze alianţe cu dezvoltatori precum şi să investească în proiecte semnificative care ajută totodată la regenerarea urbană. Foncière Euris este parte a grupuluo Euris Group, controlat de Jean-Charles Naouri. Foncière Euris deţine de asemenea Casino Group, al doilea lanţ de retail ca mărime din Franţa, listat şi acesta la bursă.

Bucuresti, 21.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *