free download 78 travel guides written by experts

“Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine!”

România marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva SIDA

Tinerii în centrul campaniei naţionale de luptă împotriva discriminării faţă de persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA

Joi, 30 noiembrie 2006, la orele 11:00, hotel Hilton, sala Regina Maria – Ministerul Sănătăţii Publice împreună cu partenerii săi marchează Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA, precum şi relansarea campaniei naţionale „Deschide-ţi inima!” împotriva discriminării persoanelor infectate/afectate, cu îndemnul „Sunt la fel ca tine!”.

1 Decembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA, este în fiecare an o ocazie pentru oamenii din toată lumea să îşi demonstreze solidaritatea faţă de persoanele infectate cu HIV. În acest an, România se va solidariza cu cele 39,5 milioane de persoane afectate de HIV în lume, dedicând această zi tinerilor care aduc speranţa schimbării în lupta împotriva discriminării, problemă cu care se confruntă şi ţara noastră. În semn de susţinere a celor afectaţi, cu ocazia conferinţei de presă, se vor prezenta lucrările foto premiate în cadrul unui concurs naţional „Lumea vazută prin ochii mei” şi se va realiza fundiţa umană de către 300 de voluntari ai mai multor organizaţii neguvernamentale si institutii publice.
Simultan, în fiecare judeţ se vor desfăşura activităţi similare, într-un efort concertat de a motiva fiecare român să combată discriminarea şi stigmatizarea persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA.

La 30 septembrie 2006, conform statisticilor Ministerului Sănătăţii Publice erau înregistrate în România 12.007  persoane care trăiesc cu HIV/SIDA, dintre care marea majoritate sunt adolescenţi şi copii. Ei sunt, uneori, victimele prejudecăţilor şi lipsei de informaţie, care se manifestă cel mai frecvent prin discriminare şi respingere din societate.

Campania „Deschide-ţi inima! Sunt la fel ca tine!” este rodul unui parteneriat între Ministerul Sănătăţii Publice şi organizaţiile neguvernamentale, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate HIV/SIDA (UNOPA), Asociaţia Română Anti SIDA (ARAS), „Alături de Voi”,care  vor desfasura activităţi locale în 20 de judeţe ale ţării pentru a celebra ziua mondiala SIDA, împreună cu Autorităţile Judeţene de Sănătate Publică. Această campanie Guvernul American prin intermediul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în cadrul Iniţiativei pentru Sănătatea Familiei din România, implementată de către Institutul de Cercetare şi Formare John Snow (JSI).

Bucuresti, 1.12.2006

 

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *