free download 78 travel guides written by experts

„Deriva” de Joanna Kavenna

Roman distins cu ORANGE PRIZE 2008 pentru debut

Rosa Lane, o jurnalistă londoneză de succes, aflată, la fel ca şi Dante, la mijlocul vieţii, se trezeşte brusc, după moartea mamei sale, „într-un labirint, dar fără ghemul de aţă”. Îşi dă demisia, apoi, rămasă fără casă după ce iubitul său o părăseşte pentru cea mai bună prietenă a ei, stă pe la prieteni şi îşi caută, dar fără convingere, o altă slujbă, în vreme ce scrie liste fără sfârşit cu ce ar trebui să facă, iniţiind o căutare mistică a scopului şi sensului vieţii în Londra zilelor noastre.

O călătorie extraordinară din obişnuit în epic… – Shami Chakrabarti

Cu un umor ironic şi detaşat, Derivă… are o energie copleşitor de haotică, purtându-l pe cititor prin peisajul intens al anxietăţii contemporane şi sugerând discret lumina de la capătul tunelului. – Observer

Această incursiune într-o cădere nervoasă este descrisă cu o asemenea încântare şi umor muşcător încât devine la fel de captivantă precum multe voiajuri epice… Ideile Rosei sunt pline de imaginaţie, gândirea ei este asociativă; în vreme ce viaţa ei stagnează, mintea prinde aripi. Jocurile de cuvinte sunt apărarea ei în faţa ameninţării cu dispariţia, a groazei provocate de posibila imanenţă a stingerii eului… O inteligenţă vicleană, plină de autoironie. – Guardian

Traducere din limba engleză de Margareta Petruţ şi Ovidiu Petrişor
Preţ: 39,90 lei
Format: 13 x 20 cm; 368 pagini

Scriitoarea britanică JOANNA KAVENNA a crescut în Suffolk şi Midlands, trăind în anumite perioade şi în Statele Unite, Franţa, Germania, Scandinavia şi statele baltice.

Prima ei carte, The Ice Museum (2005), este un excurs poetic despre teritoriile nordice, o istorie culturală a noţiunii antice greceşti de Thule, ultimul ţinut al Nordului. Ea a fost descrisă de Michael Holroyd ca fiind „o carte extrem de originală, în acelaşi timp erudită şi plină de aventură” şi a fost nominalizată la The Guardian First Book Prize şi Ondaatje Prize.

Derivă este primul ei roman, distins cu Orange Prize pentru debut (2008), o „scriere superbă şi un comentariu inteligent şi tulburător asupra vieţii moderne” (London Times).

În prezent, autoarea locuieşte în Duddon Valley, Cumbria.

Bucuresti, 26.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *