free download 78 travel guides written by experts

Depaco-Wetterbest, primul producător de ţiglă metalică ce organizează cursuri autorizate de meserii în România

Depaco, unul dintre liderii industriei locale de sisteme pentru acoperişuri, parte din grupul industrial TeraPlast, a devenit prima fabrică românească ce poate forma tinichigii de sisteme de acoperişuri şi învelitori. Producătorul a obținut acreditările necesare din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, prin Autoritatea Națională pentru Calificări, și a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială. Cursurile se vor desfăşura în cadrul Școlii Wetterbest, o inițiativă lansată de companie în anul 2015 și în cadrul căreia au fost instruiți până acum peste 1500 de montatori.

Participanții la cursul de perfecționare pentru meseria „Tinichigiu Sisteme de Acoperișuri și Învelitori” vor dobândi cunoştinţe avansate despre: organizarea locului de muncă, asigurarea calităţii lucrărilor executate, întreţinerea echipamentelor de lucru, pregătirea lucrărilor de tinichigerie, confecţionarea elementelor de tinichigerie, montarea elementelor de tinichigerie, montarea sistemelor de protecţie din tablă pentru lucrări de izolaţii termice la instalaţii tehnologice, realizarea învelitorilor pentru acoperişuri, aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă precum si aplicarea normelor de protecţie a mediului înconjurător.

Scoala Wetterbest

„Școala Wetterbest face posibilă intrarea în industria construcţiilor a unor tehnicieni cu un bagaj important de cunoştinţe teoretice şi practice legate de realizarea învelitorilor metalice, care sunt mai responsabili şi mai conștienţi de importanţa activităţii lor. Iniţiativa reflectă dorința noastră de a creşte calitatea lucrărilor, spre beneficiul direct al clienţilor finali care investesc în proiecte de construcţie sau de renovare. Într-o lucrare de construcții calitatea punerii în operă este cel puțin la fel de importantă ca cea a materialelor folosite. Din experiența noastră, majoritatea problemelor apar la montaje și este un lucru general în industria construcțiilor. Crearea unui cadru structurat de formare profesională pentru specialiști în domeniu este o dovadă a responsabilității companiei față de clienții săi”, a declarat Valeriu Irimescu, CEO Depaco.

Cursul, recunoscut la nivelul Uniunii Europene, va fi împărțit în module și va avea o durată de 40 de ore. Va cuprinde atât sesiuni de pregătire teoretică (în sala de curs), cât și practică (în atelier). Ambele tipuri de sesiuni vor beneficia de materiale de suport, pentru partea teoretică punându-se la dispoziția cursanților documentație specializată, iar pentru pregătirea practică existând standuri de lucru dotate cu tot ceea ce este necesar.

La cursuri se pot înscrie montatori din toată ţara, prin intermediul adresei de e-mail scoala@wetterbest.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *