free download 78 travel guides written by experts

Demonstratii in fata ambasadelor Romaniei din statele UE impotriva „legii eutanasiei”

Iubitorii de animale din Austria, Olanda, Germania, Elvetia si Marea Britanie au pichetat ieri misiunile diplomatice ale Romaniei din aceste tari pentru a cere presedintelui Traian Basescu sa nu promulge modificarile aduse legii 155/2001, care permit eutanasierea cainilor fara stapan. Ei au solicitat adoptarea unei solutii eficiente, sustenabile si care sa ia in calcul si drepturile animalelor.

In fata consulatului Romaniei la Hamburg, protestatarii au arborat un banner avand ca imagine un caine comunitar si mesajul „Guvernul Romaniei vrea sa ma omoare. Ajuta-ma si salveaza-ma!”. Consulul onorific al Romaniei la Hamburg, Klaus Rainer KIRCHHOFF, a iesit in fata reprezentantei diplomatice si a discutat cu ei, marturisindu-le ca el insusi e proprietar al unui caine si ca le sprijina protestul.

Reprezentantii VIER PFOTEN i-au inmanat simbolic o petitie impotriva uciderii cainilor din tara noastra, semnata de 25.000 de cetateni germani. Asistentul consulului, Cristian Flenker, care este de profesie veterinar, a promis ca va transmite petitia presedintelui Traian Basescu joi, cand va participa la intalnirea sefului statului cu reprezentantii misiunilor diplomatice.

La Haga, in fata ambasadei Romaniei s-au strans cateva zeci de persoane, care au pastrat in mod simbolic 15 minute de tacere pentru a atrage atentia ca animalele nu au voce pentru a se apara. Reprezentantii misiunii diplomatice au evitat sa faca promisiuni, rezumandu-se la a spune „O sa vedem ce putem face”. Protestul din Olanda a fost mediatizat de catre principalul post de stiri, PowNews, si de postul national de radio Radio 1.

La Londra, iubitorii de animale britanici s-au adunat vizavi de sediul Ambasadei Romaniei, arborand un urias banner cu un caine si cu mesajul „Eu am disparut, nu si problema”. Multi locuitori ai zonei West London, unde se afla Ambasada, au semnat o petitie initiata de VIER PFOTEN si au pus intrebari despre ce se intampla cu legea din Romania. Reprezentantii ambasadei i-au invitat pe reprezentantii protestatarilor inauntru si au acceptat o scrisoare oficiala din partea VIER PFOTEN.

60.000 de semnaturi impotriva legii, in doar o saptamana

„In plina criza financiara pe tot cuprinsul Europei, autoritatile romane vor sa adopte o lege care va atrage dupa sine cheltuirea a milioane de euro pe o solutie ineficienta, care este cruda si nu va rezolva in nici un fel problema cainilor fara stapan”, a declarat Helmut Dungler, fondatorul si presedintele Fundatiei VIER PFOTEN.

In numai o saptamana de la adoptarea legii, peste 60.000 de cetateni europeni au semnat o petitie initiata de VIER PFOTEN impotriva legiferarii uciderii cu brutalitate a zeci de mii de caini. Cetatenii din spatiul comunitar au fost totodata invitati sa trimita fax-uri si mesaje pe e-mail pe adresele presedintelui Traian Basescu, ministrului Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, premierului Emil Boc si presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean. In Romania, petitia VIER PFOTEN a fost semnata de 22.500 de persoane.

Protestele, anuntate ieri pe site-urile de socializare, au primit mii de mesaje de sustinere pe Facebook si Twitter. Aveti mai jos mesajul transmis de VIER PFOTEN pe site-urile de socializare.

„Salvati viata cainilor fara stapan din Romania!

Pe 22 noiembrie, modificarile la OUG 155/2003 privind gestionarea cainilor fara stapan au fost adoptate cu o majoritate de 168 de voturi in parlamentul Romaniei. Legea permite acum autoritatilor locale sa decida fiecare soarta pe care o vor avea cainii strazii. Acestia pot fi capturati si bagati in adaposturi, unde vor sta 30 de zile. Daca nu-i adopta nimeni in acest interval, ulterior vor fi ucisi. Prin aceasta lege, romanii care vor sa adopte caine al strazii sunt descurajati. Potrivit legii, ei trebuie sa faca dovada faptului ca au „suficient spatiu” si un „venit corespunzator” pentru intretinerea cainelui. Pana si vecinii trebuie sa-si dea acordul pentru adoptie! Aceste reguli nu se mai aplica insa daca cineva isi cumpara un caine de la magazin.

Pentru a raspunde la aceasta situatie, VIER PFOTEN a lansat o noua petitie, care-l vizeaza pe presedintele Traian Basescu, organizand in acelasi timp proteste in fata mai multor ambasade ale Romaniei din UEi.

In numele animalelor, va multumim!”

Bucuresti, 30.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *