Shadow

Demet Ikiler se alătură Publicis Groupe în calitate de COO EMEA, consolidând conducerea regională

Ikiler, lideră în pionierat, va colabora cu CEO-ul Publicis Groupe EMEA – Loris Nold – pentru a accelera în continuare creșterea, a consolida colaborarea și a extinde expertiza în întreaga regiune

Publicis Groupe a anunțat numirea lui Demet Ikiler în funcția de Chief Operating Officer (COO) Publicis Groupe EMEA, aducând o nouă dinamică de conducere în regiune.

Demet Ikiler, COO EMEA, Publicis Groupe
Demet Ikiler, COO EMEA, Publicis Groupe

Demet se alătură companiei după mai bine de două decenii petrecute la WPP, unde a fost membră a echipei de conducere globală a GroupM, în calitate de CEO al GroupM EMEA și președinte al WPP Country, responsabilă pentru extinderea și furnizarea de soluții interculturale inovatoare pentru clienți. Cunoscută pentru leadership-ul său unic, incluziv și puternic, Demet a fost recunoscută de Fortune și The Economist ca fiind una dintre cele mai puternice zece femei CEO, fiind totodată inclusă în Empower 100 Executives Role Model (2022).

Demet face, de asemenea, parte din consiliul de administrație al United Nation Global Compact, conducând capitolul dedicat diversității și incluziunii. Înainte de WPP, Demet a lucrat la Zenith și Saatchi & Saatchi. Ea se va alătura Publicis Groupe, raportând către Loris Nold și ocupând o poziție în Comitetul de Conducere.

Lucrând îndeaproape cu Nold, Ikiler se va concentra pe crearea unei regiuni EMEA unite, care să stimuleze colaborarea între piețe, consolidând conectivitatea și extinzând expertiza și capacitățile pentru clienți și oportunitățile pentru talente.

“Îmi face o deosebită plăcere să-i urez bun venit în familia Publicis unui lider remarcabil și unei persoane care ne inspiră, așa cum este Demet. Am sperat ani de zile să fac un parteneriat cu ea și nu pot concepe o modalitate mai bună de a ne asuma o ambiție mai mare pentru regiunea EMEA. Ea aduce o combinație unică de experiență dovedită în coordonarea a tot ceea ce ține de clienți și de operațiuni la scară largă, fiind unul dintre cei mai progresiști lideri din industrie, cu o înțelegere profundă a ecosistemului EMEA, precum și cu o pasiune pentru egalitate, diversitate și incluziune. Știu că va fi un agent al schimbării la Publicis Groupe. Demet și cu mine vom lucra îndeaproape în ceea ce privește soluțiile pentru clienți, concentrându-ne asupra capacităților și colaborând cu liderii noștri din țări, pe măsură ce vom impulsiona și mai mult colaborarea și inovarea în regiunea EMEA” – Loris Nold, CEO Publicis Groupe EMEA.

Demet Ikiler, COO Publicis Groupe EMEA, a adăugat: “Este o mare plăcere, o onoare și o imensă responsabilitate să mă alătur Publicis Groupe și unei echipe atât de puternice de lideri progresiști. Aștept cu nerăbdare oportunitatea de a avea un impact și de a accelera într-o regiune pe care o cunosc foarte bine în ceea ce privește piețele, capacitățile și talentele. Pe măsură ce ne asociem din ce în ce mai strâns cu clienții noștri pentru a genera impact asupra afacerilor, posibilitatea de a opera și de a valorifica o mare varietate de active și competențe, la scară largă, a fost o propunere convingătoare pentru mine. Doresc să îmi exprim recunoștința față de toți cei care au făcut parte din viața mea și din această călătorie. Cu siguranță aștept cu nerăbdare să livrez mai mult și mai bine și sunt încântată de noul capitol care mi se deschide”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *