Shadow

Deloitte România a asistat cea mai mare companie de panificație din lume, Grupo Bimbo, în intrarea pe piața din România prin achiziția liderului local de profil Vel Pitar

Deloitte România a asistat compania mexicană de panificație Grupo Bimbo, liderul global în domeniu, în procesul de preluare a liderului pieței locale de profil Vel Pitar de la fondul de capital privat NCH Capital, cu sediul în SUA. Tranzacția, care marchează intrarea Grupo Bimbo pe piața din România, a fost finalizată la începutul anului 2023.

Deloitte România a coordonat procesul de achiziție și a asistat Grupo Bimbo pe tot parcursul tranzacției prin intermediul echipei de corporate finance, formată din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Florin Păunescu, Director, Angelos Fragkos, Manager, și Ruxandra Vasile, Asociat Senior. Echipa de servicii de suport în tranzacții, formată din Vlad Bălan, Director, Laura Necșuliu, Asociat Senior, Andreea Voinea, Asociat Senior, și Andrea Artin, Asociat, a acoperit procesul de due diligence financiar, în timp ce echipa de investigare a fraudelor, alcătuită din Burcin Atakan, Partener, Irina Chiriac, Director adjunct, Laura Avram, Asociat Senior, Emil-Ioan Borza-Dediu, Asociat Senior, și Vasile Beleuță, Asociat Senior, a asigurat procesul de due diligence în linie cu prevederile legii privind faptele de corupție (Foreign Corrupt Practices Act – FCPA).

Deloitte logo

Echipa multidisciplinară i-a inclus, de asemenea, pe experții în fiscalitate Dan Bădin, Partener, Mihaela Iacob, Manager Senior, Laura Bobar, Manager Senior, Ana Irina Bica, Consultant Senior, și Ioana Sirețchi, Consultant Senior, care au acoperit procesul de due diligence fiscal și au oferit consultanță fiscală, și pe avocații Florentina Munteanu, Partener, Gabriela Ilie, Senior Managing Associate, și Irina Picos, Senior Associate, de la Reff & Asociații | Deloitte Legal, care au asigurat demersul de due diligence în dreptul muncii.

„Finalizarea acestei tranzacții de referință este rezultatul mai multor luni de muncă pe tot parcursul anului trecut și marchează intrarea celei mai mari companii de panificație din lume pe piața din România. Aș dori să mulțumesc Grupo Bimbo pentru că ne-a dat ocazia de a ne implica în acest proiect de referință și sperăm să integreze rapid și cu succes businessul preluat în echipele globale și regionale”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

Grupo Bimbo este cea mai mare companie de panificație din lume, cu prezență în 34 de țări situate în America, Europa, Asia și Africa. La sfârșitul lunii decembrie 2022, grupul avea o capitalizare de piață anuală de 19 miliarde de dolari și peste 137.000 de angajați.

Vel Pitar, liderul pieței de profil din România, deține zece fabrici și are aproximativ 1.800 de angajați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *