metalshow

Dell – Solutii de stocare pentru IMM

Dell a anunţat astăzi lansarea a trei noi sisteme de stocare în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). Prin intermediul acestor sisteme, Dell îşi propune să schimbe ecuaţia economică a soluţiilor de stocare, punând la dispoziţia IMM-urilor capabilităţi de nivelul celor disponibile în mod obişnuit pentru marile companii – şi permiţându-le astfel să-şi modifice dimensiunile operaţiunilor IT odată cu amplificarea nevoilor de stocare.  Noile produse oferă o soluţie simplă, fiabilă şi accesibilă pentru nevoile legate de stocarea în reţea, de realizarea de copii de siguranţă şi de recuperarea de date; această soluţie îmbină elemente din gamele Dell/EMC® şi Dell PowerVault™. 

 

Conform unui raport recent1 al renumitei companii de cercetare Gartner, principalele trei probleme de management al stocării cu care se confruntă personalul IT din IMM-urile europene sunt: nevoia crescândă de capacitate de stocare, nevoia atingerii unui nivel înalt de performanţă de stocare şi lipsa unui sistem fiabil pentru realizarea de copii de siguranţă şi pentru recuperarea de date. Cele trei noi produse lansate astăzi sunt ideale pentru a veni în întâmpinarea acestor probleme: Dell/EMC CX3-10 este o matrice SAN care aparţine categoriei de bază şi care oferă funcţii inovatoare pentru protecţia şi disponibilitatea datelor; la rândul lor, bibliotecile de bandă PowerVault TL 2000 şi TL 4000 sunt concepute pentru a oferi o protecţie simplificată a datelor, precum şi o funcţionare fiabilă, fără sincope şi fără necesitatea intervenţiei frecvente a personalului IT – cele două biblioteci sunt compacte, pot fi instalate de către client şi sunt uşor de configurat şi gestionat.
„Dell menţine o relaţie strânsă cu clienţii săi, dezvoltând soluţii relevante pentru nevoile de afaceri ale acestora”, a declarat Paul Kaeley, Coordonator Stocare, Dell EMEA.

„Managementul stocării poate fi un mare consumator de resurse şi se poate dovedi o sarcină deosebit de imprevizibilă; atunci când capacitatea de stocare existentă se dovedeşte a nu fi de ajuns,  viteza de reacţie la schimbări a organizaţiilor poate fi încetinită, având loc o creştere a costurilor pentru a se putea ţine pasul cu cererea. Noile noastre soluţii sunt capabile să facă faţă acestor necesităţi, oferindu-le clienţilor simplitate, un preţ accesibil, precum şi capabilităţi superioare.”

Dell a anunţat, de asemenea, dezvoltarea funcţiilor şi creşterea flexibilităţii  pentru versiunile Fibre Channel ale matricelor SAN Dell/EMC CX3-20f şi CX3-40f SAN – astfel, companiilor utilizatoare le va fi mai uşor să adauge gazde pe măsură ce se dezvoltă.
Dell/EMC CX3-10         

Dell/EMC CX3-10 este un produs ideal pentru clienţii care sunt atenţi la factorul preţ şi care îşi doresc atât disponibilitate ridicată, pentru capacităţi de date aflate în creştere, cât şi scalabilitate, pentru protejarea investiţiei şi a datelor. Oferind suport atât pentru gazde iSCSI, cât şi pentru gazde Fibre Channel, această matrice extinde aria de disponibilitate a arhitecturii UltraScale; astfel, arhitectura UltraScale nu se mai limitează numai la piaţa marilor companii, devenind disponibilă şi pentru IMM-uri. iSCSI reprezintă o tehnologie cheie în cadrul strategiei Dell de schimbare a ecuaţiei economice a stocării. Reţelele SAN bazate pe iSCSI oferă avantaje semnificative de preţ în comparaţie cu reţelele SAN tradiţionale, bazate pe Fibre Channel – costuri mai mici atât pentru reţeaua de dispozitive de stocare, cât şi pentru implementare şi mentenanţă.

CX3-10 simplifică experienţa de stocare, încorporând software-ul necesar pentru transferul operaţiunilor de pe componente defecte pe componente funcţionale, precum şi software-ul necesar pentru gestionarea stocării. În plus, modelul oferă o configuraţie de drive compusă integral din produse SATA, pentru clienţii care îşi doresc capacitate mare de stocare la un preţ mai mic decât ce exista până acum în mod obişnuit pe piaţă. Utilizată împreună cu servere Dell PowerEdgeTM, CX3-10 se recomandă drept o platformă ideală pentru virtualizarea de server, datorită flexibilităţii sale, setului său solid de funcţii şi preţului său atrăgător.
Funcţii şi avantaje cheie oferite de Dell/EMC CX3-10:
·    Conectivitate multiplă: Conectivitate Fibre Channel şi iSCSI, pentru flexibilitate maximă la implementare şi pentru consolidarea extrem de eficientă a stocării.
·    Gestionare simplificată: Gestionare simplă a stocării, pe sarcini, prin intermediul Navisphere® Task Bar.
·    Protecţie avansată a datelor: Suport pentru o gamă largă de aplicaţii de replicare, atât pentru copii-hartă locale (snapshots), cât şi pentru mirroring-ul de la distanţă.
·    Configuraţie flexibilă: Puteţi folosi o combinaţie formată din drive-uri Fibre Channel şi drive-uri SATA, pentru a răspunde nevoilor de stocare pe niveluri, sau puteţi implementa o configuraţie compusă integral din drive-uri SATA, pentru un preţ scăzut şi scalabilitate maximă.   
·    Implementare simplă: Datorită capabilităţilor Dell de personalizare a produselor încă din fabrică, clienţii pot comanda servere Dell PowerEdge adaptate la nevoile lor concrete, deja configurate pentru funcţionarea în reţele SAN şi dotate cu o gamă largă de cartele adaptor host bus Fibre Channel şi cartele de interfaţă de reţea compatibile iSCSI, instalate şi testate din fabrică – acest lucru eliminând o serie de paşi din instalarea SAN.
Dell/EMC CX3-10 este disponibil începând de acum, la un preţ de pornire de 32.000 EUR (sumă care nu include TVA şi taxele de livrare).  
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vizitaţi www.dell.com/storage.

Dell/EMC CX3-20f şi CX3-40f
Dell/EMC CX3-20f oferă porturi FibreChannel frontale suplimentare, pentru clienţii cu medii IT de dimensiuni reduse, care îşi doresc să se poată conecta direct la mai multe gazde – şi să evite complexitatea implementării şi gestionării unei întregi infrastructuri SAN.

Dell/EMC CX3-40f oferă porturi loop suplimentare pe latura din spate a sistemului, pentru o configuraţie mai flexibilă, venind astfel în ajutorul clienţilor care vor să-şi segmenteze stocarea pe criteriul aplicaţiei sau al nivelului de performanţă.
Dell/EMC CX3-20f şi CX3-40f sunt disponibile începând de acum, la un preţ de pornire de 39.500 de Euro, respectiv 69.950 de Euro (sume care nu includ TVA şi taxele de livrare).
    Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vizitaţi www.dell.com/storage.

Dell PowerVault TL2000/4000
Un „partener” firesc pentru gama de stocare pe disc Dell/EMC, bibliotecile de bandă Dell PowerVault TL2000 şi TL4000 uşurează protecţia datelor importante ale clienţilor şi arhivarea datelor în cadrul strategiilor de management al ciclului de viaţă al informaţiei. Bibliotecile de bandă din gama Dell PowerVault TL oferă o funcţionare fiabilă şi de înaltă performanţă, fără sincope şi fără necesitatea intervenţiei frecvente a personalului IT. În plus, aceste produse sunt compacte, pot fi instalate de către client şi sunt uşor de configurat şi gestionat.
 

Funcţii şi avantaje cheie ale PowerVault TL2000/4000:
·    Automatizare flexibilă a stocării pe bandă: Permite realizarea de copii de siguranţă şi de arhive în mod automat şi în condiţii de fiabilitate, în cadrul unei soluţii unice
·    Caracter compact: soluţie 4U cu 44 de cartuşe, pentru o capacitate nativă de până la 17,6 TB sau soluţie 2U cu 24 de cartuşe,  pentru o capacitate nativă de 9,6 TB
·    Uşurinţă de utilizare: gata de instalare în rack; pot fi instalate de către client; panou intuitiv de control; gestionare de la distanţă prin interfaţă web
Sistemul PowerVault TL2000 este disponibil începând de acum, la un preţ de pornire de aproximativ 7.460 de Euro (sumă care nu include TVA şi taxele de livrare), iar PowerVault TL4000 are un preţ de pornire de 11.170 de Euro (sumă care nu include TVA şi taxele de livrare).  Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vizitaţi www.dell.com/TLseries.

1Sursa: Raport Gartner, 25 ianuarie, 2007 – Dataquest Insight: Top Storage Demands From European Small and Midsize Businesses (Cele mai importante cerinţe legate de stocare ale companiilor europene mici şi mijlocii)

Bucuresti, 20.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *