metalshow

Dell si Citrix pun bazele unui parteneriat in vederea simplificarii

tehnologiilor de virtualizare

Dell urmează să integreze tehnologia Hypervisor XenServer în serverele Dell PowerEdge în vederea furnizării de soluţii de virtualizare integrate şi uşor de utilizat

Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS), lider mondial pe piaţa de soluţii de infrastructură pentru livrarea de aplicaţii şi Dell Inc. au anunţat parteneriatul creat în vederea furnizării de tehnologii de virtualizare pentru clienţii companii, indiferent de dimensiunea acestora. Prin încorporarea tehnologiei Citrix XenServer OEM Edition în gama de servere Dell PowerEdge în anul ce urmează, cele două companii partenere vor oferi milioanelor de utilizatori Dell din întreaga lume soluţii integrate şi uşor de utilizat de instalare şi gestionare a sistemelor virtuale. “Scopul nostru este de a simplifica mediul IT pentru toţi clienţii noştri. Prin integrarea de soluţii bazate pe standarde, precum XenServer pe platformele noastre de server, vom putea elimina costurile şi complexitatea asociate cu tehnologia de virtualizare, furnizând totodată, opţiuni multiple, flexibilitate şi accesibilitate extinsă pentru clienţii companii, indiferent de dimensiunea acestora,” a declarat Simon Negus, Vice President, Services and Solutions, Dell EMEA. “Această soluţie simplă şi uşor de implementat permite utilizatorilor instalarea şi gestionarea sistemelor virtuale imediat după achiziţionare, precum şi trecerea la o soluţie mai complexă, multi-server, atunci când infrastructura o cere.”
“Suntem foarte multumiţi de semnarea acestui parteneriat important cu Dell. Datorită statutului de lider al Dell pe piaţa de servere, acest parteneriat va oferi produselor Citrix XenServer o acoperire extinsă pe o piaţă care numără milioane de clienţi Dell,” a declarat Frank Artale, Vice President of Business Development, Citrix. “Încă de la început, scopul nostru a fost de a oferi utilizatorilor acces imediat la soluţiile Xen, iar  integrarea unei platforme hypervisor (platformă de virtualizare care permite rularea simultană a mai multor sisteme de operare pe  un singur sistem gazdă) simplifică semnificativ procesele de virtualizare, permitând clienţilor să colaboreze cu mai mulţi furnizori de sisteme de servere prin oferirea unei experienţe de utilizare fără sincope.”

Ca parte din contractul de colaborare, soluţia Citrix XenServer va oferi suport pentru Dell OpenManageTM, iar Dell va comercializa soluţia completă multi-server Citrix XenServer Enterprise Edition ca produs de sine stătător sau ca opţiune de upgrade (sub formă de licenţă) de la soluţia integrată XenServer OEM Edition. În plus, XenServer OEM Edition şi XenServer Enterprise vor fi testate, certificate şi compatibile pentru rularea pe produsele Dell.

Această nouă ofertă cosolidează angajamentul Dell de a simplifica mediul IT şi de a furniza soluţii complete de virtualizare, uşor de implementat împreună cu servere şi sisteme de stocare optimizate din start pentru mediile virtuale. De asemenea, serviciile de virtualizare Dell vor permite utilizatorilor să configureze şi să implementeze soluţii practice, fiabile şi comprehensive de virtualizare pentru a răspunde nevoilor actuale şi viitoare ale infrastructurii cu costuri totale de deţinere mai ridicate şi un singur punct de suport.

Citrix XenServer OEM Edition este compatibil şi oferă suport pentru upgrade la Citrix XenServer Enterprise Edition. Lansat în august 2007, Citrix XenServer Enterprise Edition 4 include XenMotionTM destinat migrării live a sistemelor virtuale care ruleaza; XenCenterTM, un cadru scalabil şi flexibil de gestionare a infrastructurii virtuale, integrat în fiecare sistem gazdă; interfaţa deschisă XenAPI bazată pe standarde – permite dezvoltatorilor independenţi de software (ISV) şi producătorilor de echipamente (OEM) să dezvolte soluţii suplimentare pentru XenServer Enterprise Edition; şi platforma solidă hypervisor de 64 biţi cu suport pentru sisteme de operare pentru mediul enterprise de 32 şi 64 de biţi.
Pentru a garanta o cale simplă de upgrade şi acces neîntrerupt la aceste funcţii cu valoare adăugată, atât soluţiile Citrix XenServer OEM Edition, cât şi Citrix XenServer Enterprise Edition vor fi rezidente în firmware-ul sistemului.
Preţuri şi disponibilitate

Livrările pentru serverele Dell cu tehnologia Citrix XenServer OEM Edition încorporată sunt planificate pentru trimestrul I din 2008.

Citrix XenServer Enterprise Edition 4 este disponibil începând de astăzi. Pentru un server dual socket, preţul pentru Citrix XenServer Enterprise Edition porneşte de la 1.120  Euro pentru o licenţă de un an şi 1.750 Euro pentru o licenţă permanentă. Preţurile nu includ TVA şi taxele de livrare. Citrix XenServer Enterprise Edition poate fi achiziţionat, de asemenea, direct de la Dell sau de la un distribuitor autorizat.

Bucuresti, 24.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *